Георги Семерджиев, който беше осъден на 20 години затвор за жестоката катастрофа на столичния бул. „Черни връх“, при която уби две млади жени, е щял да получи и по-тежко наказание, ако беше обвинен, че макар и непредпазливо, е действал самонадеяно, а не с небрежност.

Това става ясно от мотивите към присъдата, с която съставът на Софийския градски съд (СГС) с председател Стефан Милев наложи на Семерджиев общо наказание от 20 години затвор за общо пет престъпления, като най-тежкото е причинената по непредпазливост смърт на двете жени, като случаят е и особено тежък.

36-годишният бивш футболист се удари челно в такси на бул. „Черни връх“ около 22.20 ч на 5 юли 2022 г., след което автомобилът му „Ауди“ се разполови и уби на място пешеходките Христина Дилева и Хариет Стефанович. Разследването установи, че Семерджиев е минал на червен светофар с драстично превишена скорост от 166 км/ч при ограничение от 50 км/ч, бил е под влияние на метаамфетамин, като наркотик беше открит и в колата му, книжката му е била отнета още през 2008 г. и карал с фалшиво свидетелство, както и с подменени табели. След катастрофата пък веднага е избягал от местопроизшествието и се укрил, без дори да помисли да помогне на пострадалите.

За всяко от останалите умишлени престъпления той получи различни наказания лишаване от свобода, като най-тежкото логично беше за причинената смърт на двете жертви – 16 години затвор. Съдът обаче прецени, че трябва да увеличи общото наказание с още 4 години.

От мотивите към присъдата става ясно още, че според СГС прокуратурата е трябвало да обвини Семерджиев, че макар и да е причинил фаталната катастрофа по непредпазливост, е действал самонадеяно, а не с проявена небрежност (чл. 11, ал. 3 от НК). При формата на самонадеяност, деецът предвижда настъпването на тези последици, но мисли да ги предотврати, докато при приетата квалификация на прокуратурата, той не е предвиждал възможния резултат, но е бил длъжен да го направи.

„Именно спрямо въпросната теза съдът изразява известни резерви, отчитайки, че (с оглед правото на защита на подсъдимия) не би следвало да влошава положението му, приемайки, че непредпазливостта в случая е реализирана чрез „самонадеяност“. Такава теза в обвинението не е предявена и опитите тя да бъде аргументирана за първи път с присъдата би поставила подсъдимия в по-тежко положение от това, което самата прокуратура претендира спрямо него… И точно по тази причина първоинстанционният съд съобрази, че следва да се придържа към формата на непредпазливост (небрежност), дефинирана спрямо това престъпление в обвинителния акт и според която – в случая подсъдимият Семерджиев не е предвиждал общественоопасните последици на поведението си (смъртта на повече от едно лице), но с оглед обстоятелствата на времето, мястото и обстановката е могъл да ги предвиди“, мотивира се СГС.

Иначе, съдът не установява никакви смекчаващи вината му обстоятелства, но подчертава многото данни, които отегчават отговорността на подсъдимия – това, че е бил осъждан за разпространение на наркотици, множество пътни нарушения преди инцидента и умишлените и драстични нарушения на Закона за движение по пътищата по време на катастрофата, както и фактът, че двете жертви са били пометени на тротоар, където е трябвало да се чувстват по-защитени и от на пешеходна пътека. В допълнение съдът пише, че демонстрираното от Семерджиев чувство за безнаказаност, е стигнало до своите предели, защото непосредствено преди катастрофата, колата му е била с фалшиви номера и поставена светеща полицейска лампа.

За да му наложи допълнително наказание от 4 години затвор, съдът отбелязва, че е съобразил и генералната превенция, тъй като в момента, в който транспортната престъпност в България заема все по-голям дял в криминалната статистика, „на останалите членове на обществото следва да бъде даден ясен знак, че държавните правоохранителни и правосъдни органи няма да толерират по никакъв начин подобно противоправно поведение“.

В мотивите на съда се казва още, че е решил да увеличи наложеното на Семерджиев наказание от 16 години затвор на 20 години, защото определеното иначе общо наказание за всички престъпления „за пореден път би оставило у дееца чувството за ненаказаност“.

В тях е акцентирано и на данните за личността на Семерджиев, събрани и от показания на свидетели, според които той е употребявал редовно наркотици, бил и любител на опасното и високорисково шофиране, като често нарушавал правилата. Съдът припомня, че книжката му е била отнета още през 2008 г., след което не се е явявал повече на изпит, но пък има десетки актове и наложени наказания. В тази връзка той твърдеше, че фалшивата му книжка е издадена в Швейцария през 2021 г., но не помни нито къде, нито пред кого е държал изпит. В крайна сметка съдът прие за доказано, че той дори не е ходил в Швейцария.

Във фаталната нощ е карал със 166 км/ч по булеварда, като червеният светофар на кръстовището е бил включен, докато колата му е била на 750 м от него и е имал достатъчно време дори и при тази скорост да намали и да спре, но въпреки това не го е направил.

Съдът отхвърля защитните версии на Семерджиев. Първоначално той твърдеше, че е бил отвлечен преди катастрофата и се събудил след нея, но накрая застъпи версията, че е бил в колата, но с две жени, една от които шофирала. В тази връзка съдът отбелязва, че едно от малкото заявени верни обстоятелства от него е, че поне е бил в автомобила. За да отхвърли тезата му обаче, съдебният състав прие, че по него са открити множество следи, включително и кръв от жертвите, както и едната му обувка, която остана в колата. В същото време няма и следа от други жени, каквито не се виждат и на записите от инцидента. Вещите лица също бяха категорични, че ако е имало пътник на задната седалка, той със сигурност е щял да загине, а вероятността за фатален изход на човек до шофьора е била 80%.

Тази защитна версия беше изградена в края на процеса след разпит на свидетел, който чул две момичета да казват „Бързо, бързо, че убихме хора“ и да куцат, докато се отдалечават от мястото на инцидента. Съдът обаче отбелязва, че въпросните момичета не са куцали, а са бягали и не са се отдалечили, а са отишли на мястото и вероятно свидетелят не е чул просто добре репликите им. Съдът отхвърля и тезата, че Семерджиев не помнел нищо след катастрофата, като припомня бягството му и търсенето на стълба, за да се прибере в дома си, както и репликата му към негови служители: „Направих беля, трябва ми стълба“.

Относно спорния момент за това дали е извършил престъплението след употреба на наркотици и двете противоположни заключения на лекари, в мотивите е припомнено, че той е нямало как да бъде тестван веднага след катастрофата, защото се е укрил. След това му беше взета принудително кръвна проба. Първото заключение беше, че не са открити наркотици в кръвта му, но последвалата токсикохимична експертиза показа наличие на амфетамин. Замразената проба с кръв обаче попречи да бъде изследвана и за алкохол. Различните заключения на експертите пък съдът обяснява с това, че в тройната експертиза е използван метод, който е значително по-чувствителен и е можел да долови метамфетамин в кръвта в количество под 70 нанограма на милилитър.

68
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
marksteven363738
marksteven363738
15 май 2024 9:17
Гост

Taking this credit card with you on vacation is a smart option because it offers you more security while travelling overseas, along with a virtual card number and replacement cards.
Activate.llbeanmastercard.com

robertcharles948
robertcharles948
06 април 2024 9:28
Гост

When KFC established the first Western franchise in China, it made history with respect to its products. KFC offers a wide variety of wraps, salads, side dishes, and sandwiches prepared with chicken-fillet in addition to pressure-fried chicken.
MyKFCExperience

hdtrdyh
hdtrdyh
10 февруари 2024 7:59
Гост

Before accessing MyMercy Chart, patients must first create an account by visiting the MyMercy website or downloading the MyMercy mobile application. Patients can then view their health data by entering their login and password.
mychart mercy login

potdepot368
potdepot368
05 февруари 2024 12:24
Гост

The customer satisfaction survey offered by Home Depot is completely optional. If you choose not to accept it, you are under no need to. On the other hand, you help improve everyone’s shopping experience at Home Depot by taking part.
https://homedeptcomsurvey.top/

www.talktohannaford.com
www.talktohannaford.com
01 февруари 2024 7:51
Гост

If you have recently visited the Hannaford, you are welcome to take part in our survey. Participating in this overview will provide you with an exceptional opportunity to provide insightful comments regarding your most recent experience with the store. To determine what works and what doesn’t, the company needs this feedback.
https://talktohannafordcom.store/

scarlet ios
scarlet ios
31 януари 2024 10:14
Гост

O Scarlet iOS é compatível com uma ampla gama de dispositivos iOS, desde iPhones mais antigos até get scarlet ios modelos mais recentes, garantindo uma experiência consistente em todos os aparelhos.

dgbdfv
dgbdfv
29 януари 2024 7:24
Гост

To log into Mymercy users must sign up for an account and enter some basic details such as the name of their doctor, postal address and contact information.
MyMercy

charleskenneth7689
charleskenneth7689
18 януари 2024 9:54
Гост

Everything you need to know about the Lowe’s survey is available here: Lowes Survey Win $500. The business pays close attention to client reviews and addresses any negative feedback in order to increase customer happiness.
https://lowessurveyinfo.pro/

Tennischannel.com/activate
Tennischannel.com/activate
10 януари 2024 15:31
Гост

You can watch live tennis matches, highlights, and commentary from the comfort of your home or while you’re on the road by simply activating the Tennis Channel. https://tnnischannelcomactivate.one/

Www.Global.Subway.Com
Www.Global.Subway.Com
09 януари 2024 19:05
Гост

It will only take a few minutes to complete the survey, which is not too difficult. I have attempted to provide as clear an explanation as possible of all the pertinent details in this essay. Therefore, all you need to do is adhere to the guidelines and instructions listed below. https://global-subway.store/

biglotscomsurvey
biglotscomsurvey
05 януари 2024 5:41
Гост

Members of Big Lots Survey get exclusive access to an abundance of information that helps them make informed decisions about what to buy, build partnerships with suppliers of products and services, improve marketing strategies, and reach a wider audience. https://biglotscomsurvey.info/

georgematthew980
georgematthew980
19 декември 2023 13:27
Гост

Hard Rock is a global network of cafés, hotels, and entertainment venues with its headquarters in the United States. Hard Rock Cafes, on the other hand, are distinguished from the others by their excellent cuisine and ambience. The Hard Rock Survey is a guest satisfaction survey that the establishment uses to get input from its patrons.
https://hardrocksurvey.store/

johndavid6397366
johndavid6397366
19 декември 2023 11:33
Гост

Lowe’s survey Let’s start by saying that the Official Lowe’s Customer Survey is among the greatest department store surveys available, and winning the sweepstakes will earn you a fantastic $300 prize. You will be providing Lowe’s with significant and invaluable input to help them continue to provide their excellent services by filling out the Lowe’s Customer Survey at lowes.com.
https://loves-survey.com/

Take Hannaford Survey
Take Hannaford Survey
30 ноември 2023 12:56
Гост

All of your household food necessities, including fruits, vegetables, whole grains, meat, pet food, and groceries, may be found in the neighborhood Hannaford supermarket chain. The staff at Hannaford stores is consistently kind and accommodating to their patrons. https://talktohannafords500.com/

www.PublixSurvey.com
www.PublixSurvey.com
29 ноември 2023 7:37
Гост

The Publix Customer Satisfaction Survey gives you a fantastic opportunity to win gift cards worth up to $1,000. It is true that you may enter the Publix survey and enter to win up to $1,000 in gift cards simply by sharing your thoughts about the company’s customer service. http://www.PublixSurvey.com

MCDVoice
MCDVoice
28 ноември 2023 16:17
Гост

McDVOICE Survey. One of McDonald’s most admirable initiatives to engage with customers directly, evaluate their services, and make necessary changes is the McDVOICE Survey.mcevoice.net

www.homedepot.com/survey
www.homedepot.com/survey
24 ноември 2023 12:58
Гост

It won’t take more than a few minutes to complete the survey. If you could take a few minutes out of your day to complete this survey, it would be greatly appreciated. Following that, you will have the chance to win a $5,000 gift card as a way for the company to thank you for taking part in the campaign. https://homedpotcomsurveyswin.tech/

HomeDepot.Com/Survey
HomeDepot.Com/Survey
23 ноември 2023 9:15
Гост

The poll was made available in English and Spanish, two premium languages, by the Home Depot organisation. Select the language that you feel most comfortable with to complete the Home Depot survey. After reading the terms and conditions the firm has imposed for the survey, click „Okay.“ https://homedpotcomsurveys.info/

McDVOICE Survey
McDVOICE Survey
17 ноември 2023 12:51
Гост

If you think filling out the McDVOICE Customer Satisfaction Survey is a waste of time, you couldn’t be further from the truth. Your remarks would be very beneficial to the firm.

McDonald’s is a great firm that constantly adds new products and refreshes its menu. In order to determine whether McDonald’s is offering the best service possible, customers should fill out the survey.

https://mcdvoicesurveys.org/

Homegoodsfeedback.com
Homegoodsfeedback.com
17 ноември 2023 8:16
Гост

HomeGoods that assesses client acceptance of the company’s products and services. The firm will utilize the information from the questionnaire that you and other customers offer to enhance various areas, including certain items, customer service, and even the ambiance of the store. https://ihomegoodsfeedback.com/

Check Lowes Survey
Check Lowes Survey
16 ноември 2023 8:54
Гост

The website https://loescomsurveys.com/ Are you a regular Lowe’s customer? Take the Lowe’s Survey and share your opinions and observations! We value your feedback as we work to give our consumers the greatest possible purchasing experience.

HomeDepot.Com/Survey
HomeDepot.Com/Survey
16 ноември 2023 8:40
Гост

The Home Depot store’s primary goal is to sell goods and services while maintaining their value. https://homdpotcomsurveys.org/ In addition, the home depot store principles include providing exceptional customer service, treating everyone with respect, and giving back to the community and society.

One of the top retailers of home improvement products in the US is Home Depot. Home Depot primarily offers supplies, equipment, and services for building. The top retailer store is accessible in 70 US states, 10 Canadian provinces, and 32 Mexican states.

Lockheed Martin Login
Lockheed Martin Login
15 ноември 2023 13:52
Гост

The Lockheed Martin Corporation is pertinent to The LMpeople Login Portal. It assists staff members in handling a variety of duties and responsibilities, such as obtaining leave authorization, scheduling their work, downloading W2s, reporting to higher-ups, and handling any other tasks that enhance productivity.

There are numerous portals at Lockheed Martin for various tasks. For many purposes, like LMpassage external, Health Benefits, LMpeople External, etc., all of the portals are helpful. The benefits of using are enormous for the staff.

https://lmpeople.app/

JCPenney Associate Kiosk Login Portal
JCPenney Associate Kiosk Login Portal
15 ноември 2023 9:13
Гост

Additionally, associates can utilize the kiosk to apply for additional job openings within the organization, sign up for training courses, and request vacation time.With all of these functions, JCP Associate Kiosk is an effective tool that supports colleagues in maintaining job engagement and managing their work-related responsibilities. Additionally, it’s simple for colleagues to stay in touch and informed about their jobs.
https://jcpenneykiosk.store/

Mcdfoodforthoughts.com
Mcdfoodforthoughts.com
08 ноември 2023 10:19
Гост

The questionnaire, which contains a series of questions intended to gauge guest happiness and pinpoint areas for development, takes roughly five minutes to complete.
https://mcdfoodforthoughts.store/

McDonald’s Survey
McDonald’s Survey
07 ноември 2023 15:17
Гост

When examining other food categories in more detail, Krispy Kreme and Dutch Bros Coffee tied for the top customer loyalty score among coffee, breakfast, and bakery companies. https://mcdvoicesurveys.org/

www.talktostopandshop.com
www.talktostopandshop.com
03 ноември 2023 7:49
Гост

If you recently visited a Stop and Shop location and would like to share your experience with the Stop and Shop team, all you need to do is pick up your device, connect to the internet, and participate in this quick and exciting survey. https://italktostopandshop.com/

HomeDepot.Com/Survey
HomeDepot.Com/Survey
31 октомври 2023 7:35
Гост

There are rules and requirements for participating in this survey before the feedback process starts. To be eligible to participate in the survey and win a $500 Home Depot gift card, you must be able to fulfill the following requirements.
https://homedpotcomsurveys.info/

Lowes Survey
Lowes Survey
14 октомври 2023 9:32
Гост

Lucius Smith Lowe founded the business in 1946, and since then it has expanded to rank among the biggest home improvement merchants in the country.
https://loescomsurveys.com/

Publix Survey
Publix Survey
10 октомври 2023 9:16
Гост

According to Consumer Reports readers, Lakeland, Florida’s Publix Super Markets and West Sacramento, California’s Raley’s Supermarkets are the top chains in the US for a general shopping experience.
https://ipublixsurvey.com/

Talk to Hannaford Survey
Talk to Hannaford Survey
21 септември 2023 13:25
Гост

Talk to Hannaford Survey – is now looking for user input as part of a customer satisfaction survey. Hannaford could call consumers to follow up and ask how they feel about the service they received as a consequence.

www.Lowes.com/Survey
www.Lowes.com/Survey
09 септември 2023 12:51
Гост

Then about the Lowes visitor fulfillment review and why it is directed, the overview prizes, qualification, and rules, trailed by a client guide on the most proficient method to take part in the Lowe’s study and client service.
https://lows-comsurvey.org/

vinsjorj
vinsjorj
04 септември 2023 14:59
Гост

With the use of this input, Lowe’s is better able to satisfy its customers and make the necessary adjustments when required. Customers must go to Lowe’s Survey Login’s official website and follow the basic steps before they may take the survey.
https://lows-comsurvey.org/

www.Lowes.com/Survey
www.Lowes.com/Survey
04 август 2023 14:16
Гост

No one who has worked for or provided services to any organization associated with the sponsorship, fulfillment, administration, prize support, advertisement, or promotion of the sweepstakes within six months of the start date is qualified to participate or win. Such people’ close relatives and household members are likewise unable to enter or win.https://lowescomsurveys.com/

BigLotsSurvey
BigLotsSurvey
03 август 2023 13:55
Гост

A variety of things, including toys, sporting equipment, and furniture and bedding, are available at BigLots.com/Survey. At BigLots, customers may also find brand-new furniture that has been marked down by up to 80% because it was produced in the same factories as new furniture. Along with women’s clothes, which includes dresses and tops, it also sells items for males, including jackets, shorts, and boy’s shirts.
https://biglotscomsurveywin.wiki/

www.biglots.com/survey
www.biglots.com/survey
03 август 2023 12:23
Гост

It will take 5 to 10 minutes to complete this survey. And once you’ve finished the entire survey, there’s a good possibility you’ll win a $100 to $1000 gift card.
https://biglotscomsurveywin.info/

www.homedepot.com/survey
www.homedepot.com/survey
02 август 2023 14:08
Гост

Once a participant in the feedback survey has completed the whole procedure of the survey and has followed all of the rules and restrictions of the survey, they are eligible to win a $3000 gift card.
https://homedpotcomsurveyswin.tech/

www.homedepot.com/survey
www.homedepot.com/survey
02 август 2023 14:07
Гост

Once a participant in the feedback survey has completed the whole procedure of the survey and has followed all of the rules and restrictions of the survey, they are eligible to win a $3000 gift card.

walgreenslistensz
walgreenslistensz
02 август 2023 12:30
Гост

The primary objective is to gather helpful data, and it gives huge incentives in exchange. Customers can visit the HomeDepot.Com/Survey website and provide information if they have recently visited one of the chain’s shops.
https://homedpotcomsurveyswin.info/

www.HomeDepot.Com/Survey
www.HomeDepot.Com/Survey
02 август 2023 10:19
Гост

The survey was made available by the home depot firm in English and Spanish, two high-end languages. Pick a language that you feel comfortable with to complete the Home Depot survey. After carefully reading the company’s terms and conditions for the survey, click okay.
https://homedpotcomsurveys.wiki/

walgreenslistensz
walgreenslistensz
01 август 2023 16:06
Гост

homedepot.com/survey: The firm that is renowned for its incredible home décor and other basics that are utilized in the betterment of your services linked to your house has brought the Home Depot survey to the globe.
https://homedpotcomsurveys.info/

www.HomeDepot.Com/Survey
www.HomeDepot.Com/Survey
01 август 2023 13:01
Гост

In order to understand the opinions of its customers and their happiness with its home improvement items, Home Depot is anticipating the participation of its visitors in the survey. Home Depot uses consumer input to better develop its goods and provide customers a top-notch experience.
https://homedpotsurveys.com/

ciyovi9781
ciyovi9781
13 май 2023 12:36
Гост

This article is really amazing. Thanks for the sharing.
www homedepot com survey

ГЕШЕВ Е ПОЗОР !
ГЕШЕВ Е ПОЗОР !
07 май 2023 8:25
Гост

Толкова си могат каскетчетата. Плащали по 100 бона да им дадат изпита за младши прокурор, сега избиват. Но си личи и непознаването на закона. В СРС съдии се подиграват на нивото на прокурорчетата и отказват да ги наричат „колеги“, защото масово каскетчетата не са компетентни да бъдат юристи.

Анонимен
Анонимен
05 май 2023 10:42
Гост

За пореден път да благодарим на гениите от Каскетното ведомство

Човек
Човек
05 май 2023 10:38
Гост

Колеги, като юрист ще изкажа и своето мнение, защото сме свободна страна. На първо място, мотивите на съда ще издържат на възражения, случаят е с фактическа и правна сложност и беше решен в най-бърз порядък. Това се дължи на процесуалната дейност на прокуратурата и съда. Стефан Милев е изключителен съдия и притежава литературен изказ. Ако не беше той докладчик, можеше действително да има изненади. Тогава щеше да има още по-голямо негодувание. За вината и наказанието. Вижда се чл. 343 НК какво наказание предвижда при квалифицирания случай и когато е особено тежък, наказанието е 20 г. Това е горната граница, която… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
05 май 2023 20:13
Гост

По-леко със суперлативите. За „изключителния “ съдия ми е думата.
Няма такова нещо под слънцето, по принцип. И най- изключителният съдия си е неизключителен в някои случаи, понякога в много случаи.

Име
Име
07 май 2023 8:28
Гост

ЩЕ УВАЖАВАШ СЪДА !!!!

Анонимен
Анонимен
05 май 2023 9:22
Гост

Е, Милев си е гений на юриспруденцията, обица да пише глупости.

Анонимен
Анонимен
05 май 2023 9:29
Гост

Положителното е, че реши бързо делото , пък нагорепо ин станциитеще се доуточняват нещата.

ГЕШЕВ Е ПОЗОР !
ГЕШЕВ Е ПОЗОР !
07 май 2023 8:30
Гост

Ти пък изобщо не можеш и да пишеш, така че ще мълчиш и ще се научиш, след това ще лаеш, ганьо!

Анонимен
Анонимен
05 май 2023 6:38
Гост

Правни еквилибристики на великите съдии от СГС. Ако беше така, но не било иначе, щото било другояче….

Muhoboiko
Muhoboiko
04 май 2023 23:22
Гост

Нещо не е както трябва. Обвинението по чл. 343 НК е при форма на вина „непредпазливост“. В обвинителния акт може да пише, че видът „непредпазливост“ е небрежност, но съдът не е обвързан с този извод на прокурора. Именно задача на съда е да прецени вида „непредпазливост“ и за никакво влошаване положението на подсъдимия не може да става дума, зашото и при небрежност, и при самонадеяност, наказанието се индивидуализира в рамките на „непредпазливостта“. Изрично в ТР 2/2016г. е отбелязано следното: С оглед казаното, съществен недостатък на съдебните актове се явява непълното, неточното или схематично мотивиране в тях на въпроса за формата… Покажи целия коментар »

Дайте ми фактите...
Дайте ми фактите...
05 май 2023 2:23
Гост

Ами ако в ОА прокурорът е написал, че не е предвиждал последиците, но е бил длъжен и е можел да го стори, дали съдът може да приеме, че всъщност ги е предвиждал (без такова твърдение в ОА?) …. Все пак така отива твърде близко до нещо друго – сигурен ли е бил, че ще ги предотврати и от къде това е видно. Защото ако тази убеденост обективно не е установима от поведението му, отиваме към друга форма на вина ….

ГЕШЕВ Е ПОЗОР !
ГЕШЕВ Е ПОЗОР !
07 май 2023 8:32
Гост

Напротив, съдът е обвързан с ОА и не може да прави положението на подсъдимия по-тежко. Ако се твърди, че формата на непредпазливостта е небрежност, а не самонадеяност, съда няма как да промени това

Анонимен
Анонимен
04 май 2023 21:32
Гост

Те на кметицата на младост дадоха толкова ве 🙂 явно тя е по-опасна от тоя масов убиец и разбойник. Сбъркани кръвни проби, „изпускането“ на самонадеяност от деянието. Ако не беше делото толкова значимо за обществото, аха и да го пуснем с 5-10 г

Трудно им е
Трудно им е
04 май 2023 18:43
Гост

Щом няма смекчаващи обстоятелства, защо наказанието за причиняването на смъртта на двете момичета не е в максимален размер?

Пами
Пами
04 май 2023 18:11
Гост

Страшен анализ.

Джипилиндо
Джипилиндо
04 май 2023 18:10
Гост

Пак е нещо

Илиной
Илиной
04 май 2023 18:10
Гост

Заема огромен дял от престпността уличната престъпност

Ралица
Ралица
04 май 2023 18:09
Гост

Разчита се на келяво обвинение

Динев
Динев
04 май 2023 18:08
Гост

Има си човека адвокати бе.

Пашов
Пашов
04 май 2023 18:07
Гост

Няма изненадани. Не.

Крушов
Крушов
04 май 2023 18:07
Гост

Виждайки тази физиономия смятате ли, че този би се справил с живота извън затвора?

Su arıtma
Su arıtma
01 януари 2024 5:23
Гост

Su arıtma cihazı sağlıklı ve temiz içme suyu elde etmemiz için kullanılan mucizevi bir mutfak aletidir. Tezgah altı Su arıtma cihazı fiyatları, modelleri, bilgileri, ve tüm özelliklerini inceleyerek satın alın sağlıklı ve temiz suya ulaşın.

Manolov
Manolov
04 май 2023 18:06
Гост

Нямам думи. Този трябваше не 20, а доживот да кисне в панделата

Живко
Живко
04 май 2023 18:06
Гост

Е ти чакай родната прокуратура да свърши някаква работа

mariocooper913
mariocooper913
22 февруари 2024 12:59
Гост

By effectively tending to these worries, Lowe’s exhibits its obligation to consumer loyalty and assembles trust. Brief goal of issues settle individual issues as well as grandstands Lowe’s commitment to giving amazing client care. https://lwoscomsurvey.com/