Висящо дисциплинарно производство срещу единствения кандидат за шеф на районен съд, отложи избора на председател.

Съдийската колегия реши да отложи изслушването на Георги Георгиев, номиниран за втори мандат начело на районния съд в Тутракан, до влизането в сила на решението по дисциплинарката.

Веднага след това колегията разгледа и самото дисциплинарно производство като със 7 на един гласа отказа да наложи наказание на Георгиев. Предложението за образуване на дисциплинарката е на Инспектората към Висшия съдебен съвет като не е ясно какво е твърдяното нарушение.

Сега трябва да се изчака произнасянето на Върховния административен съд, ако има жалба, и едва тогава да се проведе изборът.

На 19 януари 2023 г. ИВСС внесе предложение за образуване на дисциплинарно производство срещу Георги Георгиев.

На 7 февруари 2023 г. Съдийската колегия образува такова и избра за членове на състава Боян Магдалинчев, Севдалин Мавров и Даниела Марчева.

Година и над три месеца по-късно кадровиците се произнесоха по предложението.

Междувременно те откриха процедура за избор на председател на районния съд в Тутракан.

На 31 януари 2024 г. общото събрание на съдиите номинира Георгиев за втори мандат начело на РС-Тутракан.

А изслушването беше насрочено за днес. Но преди да се осъществи, Драгомир Кояджиков постави въпроса за висящото дисциплинарно производство и предложи изборът да бъде отложен.

Председателят на ВАС Георги Чолаков го подкрепи като изтъкна, че резултатът от дисциплинарката има отношение към избора и той трябва да бъде отложен до влизането в сила на решението по производството.

В съда в Тутракан има временно изпълняващ функциите председател (това е именно Георгиев – б.а.). Отлагането няма да се отрази на кадровата политика. А и в интерес на самия колега е, встъпвайки в длъжност като председател, да е наясно със своята ситуация относно дисциплинарното производство“, обясни Чолаков.

Така колегията единодушно отложи процедурата по избор, до окончателното влизане в сила на решението по дисциплинарното производство.

19
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Вилияна
Вилияна
08 юни 2024 19:14
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Петрова
Петрова
26 май 2024 20:31
Гост

Съдията Георгиев от Районен съд- Тутракан,не е изобщо добре и има нужда от спешна психиатрична помощ и лечение, със сигурност Какъв съдия може да бъде Георгиев, той сам не може да се контролира, а ще решава дела в Районен съд- Тутракан. Съдия Георги Георгиев от РС-Тутракан, е настояща пародия и трагедия на правосъдната система в България. Като същевременно и олицетворява „българският съдия в българската правосъдие система“ Истинско траги-комично шоу е да наблюдаваш действията на съдия Георги Георгиев от РС-Тутракан. Никой ли не вижда, че съдия Георги Георгиев от РС-Тутракан, има ясно изразени психични отклонения? Защо се допускат такива хора, като… Покажи целия коментар »

Стефан
Стефан
26 май 2024 17:54
Гост

Съдия Георги Георгиев от Районен съд-Тутракан е много неадекватен и прилича на човек с психични отклонения.
Не изискват ли за съдиите задължителни психиатрични прегледи?
Съдия Георги Георгиев от Районен съд -Тутракан, не е дееспособен да работи, като магистрат, защото с цялостното му процесуално поведение спредизвиква съжаление и смях в околните.
Извън съда е отново същото.

незапознат
незапознат
23 май 2024 9:28
Гост

Ама в Тутракан и съд ли имало?

Михаил
Михаил
21 май 2024 18:29
Гост

И какво е твърдяното нарушение?

Самуил
Самуил
21 май 2024 18:09
Гост

Така ще е. Като са оставили дисциплинарката да виси.

Стоил
Стоил
21 май 2024 18:06
Гост

Явно скоро избор няма да има.

и съдийки острилки
и съдийки острилки
21 май 2024 16:10
Гост

На кого е гласа за налагане на дисциплинарката ? Няма как да не е на някоя и от възвишените и ерудирани величия в правото – Марчето или на Дишето. Само те са така наострени срещу колегите си по принцип. Такива ги възприемам. за тях няма принципи те са най, най най във всички и безгрешни. Дори бай Магдалин е по разбран на техния фон. Точно те които е видно как са стигнали до постовете си

Анонимен
Анонимен
21 май 2024 14:21
Гост

Много апетитна дестинация. Ще намерят нови кандидати веднага… няма що

Анонимен
Анонимен
21 май 2024 14:20
Гост

Че то има ли изобщо хора там, че и да се съдят?

Георги Ат.
Георги Ат.
21 май 2024 14:45
Гост

Тутрканският съд е доста натоварен. Защо? Не мога да ти кажа – обслужва две общини, но има и много други такива съдилища, които са по-малко натоварени.

патица
патица
21 май 2024 15:58
Гост

светът нито започва, нито свършва със сф, анонимнико

Анонимен
Анонимен
21 май 2024 14:07
Гост

А защо е оставена да виси тая дисциплинарка?

Анонимен
Анонимен
21 май 2024 14:06
Гост

Простотия. Дано все пак се намери човек.

Анонимен
Анонимен
21 май 2024 14:06
Гост

Ми да се надяваме, че ще разрешат случая. Не знам.

Анонимен
Анонимен
21 май 2024 14:06
Гост

И това е важно защото…?

Анонимен
Анонимен
21 май 2024 14:05
Гост

Ужас.

Анонимен
Анонимен
21 май 2024 14:05
Гост

Той горкия град на нищо не прилича. Съсипан и изоставен. Че чак съд и кой са избрали за него. Айде моля ви. Да си инвестира общината в хубава реклама първо за да стане известно отново това място. Да се популяризира историята му. Никой не инвестира във Фейсбук страници и развитието им, дава се на някакви секретарки, които и хабер си нямат как се поддържа фейсбук страница и репсективно да правят реклама на населеното място. А за фотография на местата да не говорим. Толко нямат едни 500 лв на месец за човек поддържащ страниците им. И да речем 400-500 за фотограф.

Анонимен
Анонимен
21 май 2024 14:03
Гост

Ще си разплета чорапите за Тутракан