Бившият вече полицай Христо Петров от Бургас се споразумя за условна присъда от 5 месеца затвор с 3-годишен изпитателен срок, след като на 1 юли в бар край Созопол разби челюстта на 19-годишен студент.

Районният съд в Бургас е одобрил споразумението на Петров, който е бил обвинен за причинена средна телесна повреда по хулигански подбуди, съобщи „Флагман“.

Пострадалият младеж Владимир Радев учи в Нидерландия и твърди, че е бил на почивка през лятото, когато е бил пребит. Полицаят Петров не бил на работа, но бил в бара с жилетка на охранителната фирма „Делта гард“ и ударил шамар на приятел на Радев. Младежът опитал да помогне на другото момче, но бил пребит с юмруци. Христо Петров обаче твърдеше, че двамата младежи се гаврели, като един уринирал върху пицата му. Той беше задържан след инцидента и отстранен от работа, а след това и уволнен.

Три месеца след случилото се Радев разказва, че все още му е трудно да яде твърда храна, след като до скоро се е хранил само със сламка.

„Бях меко казано шокиран от това, което ми казаха адвокатите ми. За боя, който ме остави в тежко психическо и физическо състояние, последици почти няма. Излиза така, че всичко се случва извън нашите сили. Струва ми се несправедливо“, каза днес Владимир Радев пред „Нова телевизия“. По думите му, всички разходи по лечението и възстановяването му били поети от неговото семейство, а сега възнамерява да води отделно дело срещу бившия вече полицай.

„Болката си я имаше 2-3 месеца. Няма да коментирам операциите, махането на железата, на шините, кървищата. С близките ми, с приятелите и с приятелката ми преминахме през ада, за нищо от другата страна“, коментира още младежът недоволството от лекото наказание.

За обвинението, което беше повдигнато на Христо Петров, той можеше да получи наказание от 2 до 10 години затвор. При споразумение с прокуратурата обаче, ако съдът го одобри, той може освен това да приеме наказание, което е и под минимума. Това означава, че според съда и най-лекото предвидено наказание, в случая се явява прекалено тежко.

От споразумението, с което „Лекс“ се запозна, е видно, че челюстта на Радев е била счупена на две места, с оток и хематом около тях, което е довело да затрудняване на дъвченето и говоренето за срок от 4 до 6 месеца. Според съдия Ивелина Чавдарова обаче постигнатото споразумение между прокуратурата и Петров за 5 месеца затвор условно е справедливо, а наложените наказания „съответстват на естеството и тежестта на извършеното и споразумението не противоречи на морала, поради което следва да бъде одобрено, а наказателното производство – съответно прекратено“. Така делото приключи окончателно, тъй като одобреното споразумение не подлежи на обжалване и протест.

17
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Чавдар
Чавдар
23 октомври 2024 9:17
Гост

Много несправедливо.

айдебе
айдебе
22 октомври 2024 21:21
Гост

за 5 грама трева поръчани през интернет получих 1 + 3 години изпитателен, условна.
какво толкова по-лошо сторих, че получих по-тежко наказание…

Христо
Христо
23 октомври 2024 9:10
Гост

Просто живееш в такава държава с такова правосъдие.u

Анонимен
Анонимен
22 октомври 2024 17:40
Гост

1. Колко милиционера излязоха на протест против колегата си бандита? Защо нямаше масови милиционерски протести против бандитът от милици5ята. Или те протестират за пари, а против колеги престъпници -никога. 2. Как ще коментирате първоначалните опити за потулване на случая, и отричане участието на милиционера? Едва, когато излязоха записите милицията спря да отричал А ако нямаше записи? В повечето случай на милиционерско насилие няма записи по дефиниция. 3. Как така милиционер работи на частно към частна фирма. А после фирмата заявяват,че нямат такъв служител. Без съмнение трудов договор няма, но според вас той си купил униформа, и извън работно време отишъл… Покажи целия коментар »

Любител
Любител
23 октомври 2024 16:42
Гост

Остана неизяснено дали наистина приятелят на пострадалия е уринирал на пицата на полицая, както и дали те двамата са били дрогирани. Записът удобно почва от шамара. Полицаят наистина е виновен , че е работил нелегално към частна фирма. Но после началниците му по традиция си измиха ръцете с него, и на практика има сериозни съмнения, дали разследването наистина е било всестранно и обективно

Анонимен
Анонимен
22 октомври 2024 16:01
Гост

Назначават се биячи и мутри и се децата им бе. Тия са полицайте. Не всички де.

Анонимен
Анонимен
22 октомври 2024 16:01
Гост

Трагедия

Симо
Симо
23 октомври 2024 9:19
Гост

E родното ни правосъдие.

Анонимен
Анонимен
22 октомври 2024 16:00
Гост

Всеки опит да си получат заслуженото бие на камък

Анонимен
Анонимен
22 октомври 2024 16:00
Гост

МВР ако не урежда избори за ОПГ ГЕРБ и Пеевски с това се занимава

Анонимен
Анонимен
22 октомври 2024 16:00
Гост

Простотия. Ма така е у нас

Анонимен
Анонимен
22 октомври 2024 15:59
Гост

Коги си с връзки – само ти си знаеш за връзките

Nikolov
Nikolov
22 октомври 2024 15:59
Гост

Общедтвото ще ви изплюе. Вие сте непотребни паразите, а не бюстители на реда

Чаен Ладо
Чаен Ладо
22 октомври 2024 15:58
Гост

Е малко му е. Малко му е.

Анонимен
Анонимен
22 октомври 2024 15:58
Гост

Ченгета мутрри. Майк* ви ше е***

БГ-Алерт
БГ-Алерт
22 октомври 2024 15:54
Гост

До 1989 г. имаше сливане на партийната и държавната власт, а от 1990 г. – държавната власт и организираната престъпност станаха едно цяло…

Юрист
Юрист
22 октомври 2024 15:50
Гост

Властта винаги ще защити своите и ще накаже обикновения човек.