Един от анонимните свидетели по преписката, свързана с разследването срещу Петьо Петров-Еврото и материалите за евентуално извършено престъпление и от и.ф. главния прокурор Борислав Сарафов, е бил заплашен.

Това съобщиха днес от Антикорупционния фонд (АКФ), като се позовават на официален отговор от Върховния касационен съд (ВКС) (пълния текст на писмото на ВКС виж тук) на въпроси за съдбата на веществените доказателства и класифицираните материали по това дело.

По-късно тази вечер Йордан Петров от Софийската градска прокуратура, който е наблюдаващ по делото срещу Петров, каза пред бТВ, че анонимният свидетел е адвокатът Велимир Атанасов.

Разследването срещу Петьо Петров беше водено първо за принуда, но беше изпратено през юни миналата година на ВКС заради данни за извършено престъпление от тогавашния зам.-главен прокурор Борислав Сарафов, което пък трябва да бъде разследвано от специалния прокурор, назначен да разследва главния и заместниците му. По това време обаче Даниела Талева още не беше поела този пост и тъй като преписката касае извършени престъпления и от други магистрати, от ВКС са изпратили всички материали на Софийската градска прокуратура (СГП).

Останалата част от делото пък още през юни е била изпратена на СГП от районната прокуратура, а наскоро стана ясно, че това разследване е било прекратено от прокурор Йордан Петров от СГП. Заради него пък беше образувано едно от дисциплинарните производства срещу бившата шефка на районната прокуратура Невена Зартова, с мотив, че делото е било водено тенденциозно, не било пратено своевременно на СГП, а секретните материали целенасочено били пратени на ВКС, вместо на градската прокуратура, която след това ги е поискала и получила.

Миналата седмица от АКФ са изпратили запитване до ВКС относно съдбата на веществените доказателства и класифицирани материали по тази преписка, а вчера стана ясно, че Даниела Талева отново ги е изискала от СГП.

Председателят на ВКС Галина Захарова е изпратила на АКФ подробно и хронологично описание на движението на преписката, докато е била в съда. От него става ясно, че секретните материали по преписката от СРП са получени на 15 юни миналата година, като същия ден прокурор Петров е поискал да му бъде осигурен достъп до тях. След седмица шефката на Наказателната колегия на ВКС Лада Паунова е предоставила достъп до секретните материали на прокурора, а от СГП междувременно са уведомили върховния съд, че цялото дело е поето от тях.

На 20 юли обаче във ВКС било получено писмо от един от анонимните свидетели по преписката със секретните материали, която е била в съда и е била предадена на прокуратурата. В писмото свидетелят пише, че получил неподписано заплашително писмо, залепено на прозореца на автомобила му. Свидетелят твърди, че информацията за него е изнесена неправомерно и е поискал защита от всички форми на натиск и заплахи.

Съдия Паунова възложила проверка кои лица са имали достъп до материалите с класифицирана информация. Те били в два непрозрачни плика, запечатани и облепени така, че да не позволяват изваждането им, без да се повредят печатите и подписите. Достъп имали всички служители в сектор „Защита на класифицираната информация“ във ВКС – служителят по сигурността на информацията, завеждащият служба и деловодителят.

Проверката установила, че материалите били предоставени на Паунова на 20 юни, която ги предала на прокурор Петров и той единствен имал достъп до тях, след като ги е разпечатал.

„На 22 юни материалите са предоставени за запознаване на наблюдаващия прокурор от СГП Йордан Петров, който е разпечатал двата плика, след което се е подписал на по две места на всеки от пликовете и поставил защитни ленти върху подписите по начин, непозволяващ изваждане на материалите, без да се повреди целостта, съдържанието или подписите на тези пликове. Други магистрати или служители не са имали достъп до материалите“, обясняват от ВКС.

През август СГП изпратила писмо до ВКС, в които вече иска всички материали, които са изпратени в съда, защото основното дело е при тях, а веществените доказателства и материалите с класифицирана информация и оригиналните документи са от значение за изясняване на обективната истина, а тяхната липса създавала спънки за разследването.

На 31 август съдия Паунова разпоредила веществените доказателства, класифицираните материали и още един том от делото да бъдат изпратени на СГП. Според мотивите в разпореждането, преписката е трябвало да бъде разгледана от прокурора за разследване на престъпления, извършени от главния прокурор.

„Доколкото понастоящем не е назначен такъв прокурор, а прокурорската преписка пред СГП се отнася не само до дейност на заместника на главния прокурор Борислав Сарафов, намирам, че веществените доказателства и материалите, съдържащи класифицирана информация, както и том 2-А, съдържащ оригинални документи, приложени към изпратените от СРП на ръководителя на НК на ВКС материали по преписката, следва да бъдат изпратени на СГП, за да не се препятства разследването по нея. След назначаването на прокурора за разследване на престъпления, извършени от главния прокурор, за него ще е налице възможност, ако прецени, че обсъжданите материали са необходими за разследването, да ги изиска“, пише съдия Паунова и всичките материали са предадени на прокуратурата на 1 септември.

От отговора на ВКС е видно също, че не са правени копия на материалите със същия мотив – че прокурор Талева може да ги изиска, ако ѝ трябват, а освен това изпратените от СРП във ВКС класифицирани материали са втори екземпляри. Първите екземпляри на документите се съхранявали в регистратурите на организационните единици, в които са създадени, посочват от върховния съд.

„Разпореждането с тези доказателствени материали би трябвало да е единствено от компетентността на специалния прокурор. В случая обаче, първо, до секретните материали е даден достъп на прокурор от СГП още докато са се намирали във ВКС, а впоследствие всички веществени доказателства и секретни материали са върнати от ВКС в прокуратурата“, коментира Андрей Янкулов от АКФ.

Скитникът Червения пират заплашвал съдия Цариградска и Мария Габриел

Скитник, известен с прякора си Червения пират, е изпратил поредицата от заплашителни имейли до съдия Владислава Цариградска, която е сред хората, уличили в престъпна дейност Мартин Божанов-Нотариуса. Това заяви в интервю за „Нова телевизия“ шефът на ГДБОП Явор Серафимов. В последните седмици съдия Цариградска каза, че е получила няколко заплашителни писма на адреса на окръжния съд в Плевен, включително със закани срещу живота на децата ѝ, а председателят на съда Весела Сахатчиева каза, че става дума за лавина от такива имейли, които вече са над 50.

„Получили сме имейлите, които съдържат заплаха срещу съдия Цариградска. През последните седмици подобни закани зачестиха – включително срещу г-жа Мария Габриел и различни министри. Считаме, че всички тези сигнали се подават от едно и също лице. Има предположения кое е то – известно е с псевдонима „Червения пират”. Това е български гражданин, със скитнически начин на живот, който успява да се добере до имейлите на публични лица. Освен това отправя и бомбени заплахи срещу училища. Смятаме, че скоро ще бъде открит. В момента се издирва активно”, заяви Серафимов.

В тази връзка пък от прокуратурата съобщиха, че е започнало разследване, по което е установено също, че евентуалният извършител използва безплатен интернет на обществени сгради и изпраща съобщенията от различни имейл адреси до множество адресати.

Шефът на ГДБОП говори и за разследванията, свързани с Мартин Божанов-Нотариуса и Петьо Петров-Еврото, по които е работила полицията. Относно Нотариуса, той обясни, че са постъпили общо 5 сигнала в последните две години, като те са за търговия с влияние, имотни измами, принуди и заплахи. По всички е била извършена проверка, а материалите са били предоставени на градската прокуратура.

„Основното престъпно деяние, което сме установили по отношение на Божанов, са т.нар. имотни измами. Това е била основната дейност на групата. Не сме работили по магистрати, тъй като ГДБОП няма такова право, а единствено КОНПИ има право да се занимава с корупция в съдебната система. Подали сме сигнала до прокуратурата. Стигнахме до немалко имена, повече от три са – прокурори и съдии, които се споменават в дадените сведения от подателите на сигналите и разпитаните други лица“, каза Серафимов. На въпрос какво са правели тези магистрати, шефът на ГДБОП отговори, че добрите познанства на Божанов с тях са подпомагали изхода на делата.

Той разказа още, че първоначално сигналите на гръцките бизнесмени Анастасиос Дикос и Йоаким Каламарис не били срещу Божанов и групата му, а само за действия на техни съседи по имоти, включително и служителката на НАП Фиданка Йоневска, за която разследването показало, че е в конфликт на интереси, тъй като упражнила властта си неправомерно и били извършени три поредни ревизии на бизнесмените. Според Серафимов Божанов се е намесил на следващ етап. Шефът на ГДБОП беше категоричен, че не вижда друга връзка между групите на Нотариуса и на Еврото освен Любена Павлова, която е бивша съпруга на Петров, но е имала и бизнес отношения с Божанов.

По думите му, престъпната дейност на групата „Осемте джуджета“ е била многопластова, но основно се е занимавала с търговия с влияние.

„Установени са 3-4-5 човека от съдебната система, които са в много добри отношения с Петьо Петров. Те са на различни нива, като започнете от районна прокуратура, през градска, дори Специализираната прокуратура към онзи момент“, каза Серафимов и напомни, че е събран огромен обем материали, които са изпратени на прокуратурата, но нямало обратна връзка след това.

Петьо Петров също бил разпитан преди да изчезне, като в показанията си казал само, че хората го търсели за помощ заради юридическите му способности. Шефът на ГДБОП добави, че според него Петров е жив и е в съседна държава.

74
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Ходжа Селим
Ходжа Селим
28 февруари 2024 12:43
Гост

ДПС честити на адвокат Илка Петкова Свещеният месец Рамадан и и пожелава все така да работи за Евро-Атлантическите идеи и Демокрацията в страната и ЕВропа!

Анонимен
Анонимен
27 февруари 2024 22:52
Гост

Нито Паунова, нито служителите в секретното деловодство са имали право да отварят плика със самоличността на свидетеля. Да не говорим за прокурора Петров. Показанията са явни, прочел си ги е и е получил необходимата информация. Като са му дали да отвори плика са извършили много сериозно нарушение. Само наблюдаващият прокурор и впоследствие съдебният състав по делото имат достъп до самоличността и могат да отварят плика. Административният ръководител няма такъв достъп по чуждо дело. Абсурдно е Паунова да не го знае. Добре е да я попитат досега позволявала ли си е да отвори плик със самоличност на свидетел по дело на… Покажи целия коментар »

Лекси
Лекси
27 февруари 2024 21:59
Гост

Ако Петров е разкрил пред БТВ самоличността на защитен свидетел по прекратено дело, но преди това разделено от СРП, за който свидетел самоличността се пази в пликове при Талева по друго разследване означава, че Петров си е направил публично харакири и е готов за обвиняем по чл357 от НК. До 01.03.2024г,може да е спокоен, но с Баба Марта КОНПИ, започват да разследват магистрати.

И. И.ванова Б.Г.анева
И. И.ванова Б.Г.анева
27 февруари 2024 23:58
Гост

Йордан Петров е спокоен и защото прекрати дела на сума политици, а масони , съдии,прокурори и гора отналу освен това не за първи път Йордан нарушава правилата за работа с класифицирана информация.

Пеналист
Пеналист
27 февруари 2024 21:41
Гост

Тоест и.ф. главната фуражка боби сарафов следва да бъде разследван, а междувременно да се раздели със заеманият пост докато тече разследването и после наказателното дело, защото тоя човек, според едно 40 свидетеля е бил съратник/съдружник с пепи еврото и е вземал рушвети от него. И.ф. главната фуражка не е за заемания пост. Време му е да бъде разследван и със сигурност, ако се разследва сериозно, да бъде обвинен!

Анонимен
Анонимен
27 февруари 2024 21:21
Гост

Комисията в НС по Божанов да изслуша Йордан Петров. Ще бъде забавно да демонстрира полета на юридическата си мисъл

Анонимен
Анонимен
27 февруари 2024 21:08
Гост

Прави ми впечатление, че Лада Паунова от самото начало действа много неадекватно. Качва информация за всички сигнали на сайта на ВКС, за да може Сарафов винаги да е запознат какво евентуално му се готви. Сега пък предала информация за анонимен свидетел на доверен прокурор на Сарафов. Прекалено много неща се натрупаха, за да се оправдае, че е от незнание. Все пак е автор на книга за ОПГ и е наясно, че в началния етап на разследването трябва да се работи при пълна секретност. Като видиш на сайта, че има сигнал срещу теб, е съвсем нормално да преустановиш контактите си и… Покажи целия коментар »

Прокурор
Прокурор
27 февруари 2024 21:13
Гост

Книгата за ОПГ на Паунова и Дацов е най- глупавото и неадекватно четиво в наказателното правораздаване.Дацов поне да беше споделил опита си като член на клуба на Марто Нитариуса, както разбрахме е отдавнашен такъв

! ?
! ?
27 февруари 2024 21:35
Гост

Много станаха скандалите във ВКС. Никак не е случайно, че сред съдиите, укрили имущество извън страната, най- много са тези от ВКС.

Григоров
Григоров
27 февруари 2024 21:43
Гост

Типичен жалък коментар на жалък прикриватор

анонимен
анонимен
27 февруари 2024 21:18
Гост

Не е зле да си припомним и факта, мнозинството на задкулисието във ВСС избра настоящия удобен председател.

Смехурко
Смехурко
27 февруари 2024 20:45
Гост

„Разкриха кой е тайният свидетел по делото „Пепи Еврото“
Той е свързан с Мартин Божанов-Нотариуса и бившия директор на СРП Невена Зартова“

https://btvnovinite.bg/bulgaria/razkriha-koj-e-tajnijat-svidetel-po-deloto-pepi-evroto.html

анонимен
анонимен
27 февруари 2024 20:49
Гост

Ясно! Затова му счупи ха крака.

Анонимен
Анонимен
27 февруари 2024 23:25
Гост

Ако говори, ще ги сполети съдбата на Божанов. Предполагам все пак че му се живее още.

анонимен
анонимен
27 февруари 2024 20:44
Гост

Г-жа Паунова пише ли си оставката или ще го остави за утре?

Анонимен
Анонимен
27 февруари 2024 21:45
Гост

Първо да обяви най – накрая класираните сесебейци за САС, което според Кояджиков ще стане в следващите два дни. Въпреки че тя от септември го баламосва, че аха всеки момент ще го обявят, така че може пак да им се наложи до поизчакат и да си дозаслужат с изпълнението на още някоя поръчка.

Анонимен
Анонимен
27 февруари 2024 20:38
Гост

Катастрофата на „задругата“:

„Анонимният свидетел е адвокат Велимир Атанасов. Неговата защита се сваля, уточни наблюдаващият прокурор Йордан Петров.
Защитеният свидетел изпраща писма до няколко институции, че е получил заплахи и така разкрива самоличността си, показват данни предоставени на bTV от Върховния касационен съд.
Атанасов е приобщен към делото лично от бившата шефка на Софийската районна прокуратура Невена Зартова, обясни наблюдаващия прокурор Петров.“ /по БТВ/

Антонио Ресио
Антонио Ресио
27 февруари 2024 20:54
Гост

Има разлика между “защитен свидетел” и “свидетел с тайна самоличност”.
При второто отказа следва да е писмен от свидетеля пред органа, който е предприел неговата защита.

Анонимен
Анонимен
27 февруари 2024 21:54
Гост

Тоз прокурор Петров много много не му вярвам. Нали той прекрати делото срещу гербаджия за ковид, с мотиви…….четеш и плачеш.

Кръстев зама
Кръстев зама
27 февруари 2024 19:59
Гост

Йордан Петров,Божидара Ганева и Галя Илиева да кажат кой ходи в Гърция да взема веществените от имотите на еврото П. Кой пипа записите и има ли манипулация. Защо не се изчака да дойдат нещата по стандартите и по куриер специален или с дипломатическа поща. А се направи командироване на следователката от Арчар Галя Илиева , която беше шеф на разследващите дознателите в ГДБОП по времето на Пламен Орешарски. Питайте я защо сега я командироват в национална следствена служба за награда . Какво. Е направила с Данчо и Боби Г. Ама ще им тежи на … А и не се знае… Покажи целия коментар »

И. И. Б.Г.
И. И. Б.Г.
27 февруари 2024 23:38
Гост

Галя Илиева беше шеф на дознателите в ДАНС , а като следовател с три години служба , направо ще е идеална за НСлС. Иначе и тя беше много близка на Нели Тодорова от Пазарджик, шефката на специализирана следствена служба. Ама сега е близка с Кирилова . Утре ще е близка с който трябва.

Анонимен
Анонимен
27 февруари 2024 19:17
Гост

Добре де, политиците могат да се договарят под масата, да правят всякакви гнусотии и обществото нищо да не знае, но магистратите не можело да правят такива неща??? Логиката ми убягва, а и не се мери с еднакъв аршин. Пример: Разговорът между Бойко Борисов, Мирослав Найденов и Николай Кокинов. Още го има в Интернет и то беше уж някакъв много голям скандал щ. Кокинов беше уволнен, а другаря от Банкя???? И то колко години се минаха от тогава!!!! Така, че спрете да се вълнувате от псевдо-скандали с една-единствена цел – завоюване на по-добри позиции и по-силни козове преди Ротацията и с… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
27 февруари 2024 18:31
Гост

В случая не е Зартова, от която е изтекла самоличността на защитения свидетел. От изнесеното в медиите следва, че СРП са работили по делото срещу Петьо Петров. Предвид доказателствата за връзките му с ръководството на СГП и ГП са изпратили материалите на ВКС, за да ги предадат на разследващия ГП. Това се прави с постановление, в което се описват данните, от които следва компетентността на органа, който следва да проведе разследването и да повдигне обвинението. Т.е трябва да е описано от какво следва компетентността на Талева. Сигурно са описани и данните за съпричастност на ръководството на СГП и ГП, за… Покажи целия коментар »

Ачо
Ачо
27 февруари 2024 20:36
Гост

Отминава времената когато ВКС беше табела. В момента е пристан на няколко ОПГ-та. Огледален се в конкурсите и командировка. Те сочат на зависимостите и взаимовръзката. Особено в НК и ТК.

Гражданин
Гражданин
27 февруари 2024 17:20
Гост

Попитайте Зартова, която навсякъде разказва какви доказателства са събрани по делото! Интересно, защо адм ръководител е толкова добре запознат с материалите? Защо сега и в какво качество ги разгласява?

Ioan
Ioan
27 февруари 2024 19:54
Гост

Същото прави и градската прокурорка , а не е наблюдаваща по делата . Тя чете и делата и дава указания по тях,а не е наблюдаващ. Данчо дългия и Божидара Ганева , бившата годеница на Данчо дългия Петров и настояща жена на апелативния Радо Димов .

Анонимен
Анонимен
27 февруари 2024 17:11
Гост

Прави впечатление,че повечето коментари омаловажават казуса, а всъщност това е огромен удар върху престижа на съдебната власт, в частност прокуратурата. Кажете ми кой ще се съгласи вече да стане анонимен свидетел, след като знае колко лесно и то отвътре може да се разкрие самоличността му?

Съдебна кочина
Съдебна кочина
27 февруари 2024 18:02
Гост

Естествено, че омаловажават. Нали това е целта на платените тролове, които дращят под статиите.

нина
нина
27 февруари 2024 18:47
Гост

В частност прокуратурата, но и ВКС, на ниво зам.-председател….

ОПГ
ОПГ
27 февруари 2024 16:03
Гост

Така, както е изложена хронологията, инфото за свидетеля е изтекло вероятно още от ВКС. Същественият въпрос е при разследване, по което има данни както срещу главния прокурор, така и срещу други лица, е ли монополът на специалния прокурор, или ще си подхвърлят папките както в случая? Мотивът „да ги дадем на СГП, понеже специалният не е още избран“, звучи нелепо. А пък ако заплашеният анонимен свидетел е Божанов, налице е чиста проба ОПГ за убийството му с участие на висши съдии и прокурори. Вкарали са го да свърши мръсна работа срещу Еврото, след което елиминират и двамата.

Анонимен
Анонимен
27 февруари 2024 16:30
Гост

„Като си се хванал на хорото с мафията, или й играеш по свирката, или губиш живота си като Божанов.“
Из „Насоки за новопостъпили членове на ССБ“, том трети, Авторски колектив

Анонимен
Анонимен
27 февруари 2024 17:30
Гост

Изложената хронология в писмото на ВКС сочи,че инфото е изтекло от прокурор Йордан Петров. Само той е разпечатал пликовете и след това ги е запечатал. Никой от ВКС, още по малко специалния прокурор са отваряли пликовете. Друг е въпросът,че според мен има пробив в сигурността на ВКС след като са му разрешили това.

Лекси
Лекси
27 февруари 2024 18:33
Гост

А магистрат от СРП или разследващ полицай, който е защитил свидетелите и запечатал 2 та плика, или пък този който е намерил или довел свидетелите пред органите на Досъдебното производство, защо изключвате?

въпросът е ...
въпросът е ...
27 февруари 2024 18:50
Гост

Галина Захарова замисля ли се по въпроса да поиска оставката на свой заместник? Или ще ни убеждава, че всичко е ОК.

отвратително
отвратително
27 февруари 2024 15:55
Гост

И ВКС е пробит. За СГП отдавна го знаехме.

анонимен
анонимен
27 февруари 2024 15:47
Гост

Сагата с мафиотизираната българска съдебна система продължава с пълна сила!

от психиатрията
от психиатрията
27 февруари 2024 16:58
Гост

Не, политизирана, пълна с кариеристи и подмазвачи, които за кариерно израстване ще се откажат и от майка си. Пърно е с комплексари

от администрацията
от администрацията
27 февруари 2024 15:32
Гост

Пародия…2 години и повече тотално бездействие и безотговорност, размятайки си материалите едни на други. Хвърлят ни прах в очите със скитници и разни измислени герои. Няма оправия! Атанас Атанасов доскоро говореше, че притежава въпросния списък с лицата, посетили клуба, прокуратурата разпита ли го, какви действия предприе?! Тотално дъно…

от психиатрията
от психиатрията
27 февруари 2024 17:01
Гост

А какво стана с този списък. Героите скриха ли се или клепат в АКФ и разни сайтове. Сега трябва да се отчитат на адвокатчето от Аферата „Жоси“

Анонимен
Анонимен
27 февруари 2024 15:29
Гост

Всеки който се занимава с наказателно право знае,че веднъж запечатани показанията на анонимен свидетел се разпечатват от първоинстанционния съд. Анонимния свидетел се разпитва, като се вземат мерки да не се разкрива самоличността му. Практически това става, като подсъдимия е в друга съдебна зала,дават му да се запознае с показанията и да задава въпроси. При прекратяване на досъдебното производство пликовете не се отварят,още по малко при неприключило производство.

от психиатрията
от психиатрията
27 февруари 2024 17:09
Гост

Exxxx , много знаещи божеееее. Стига ръсихте глупост, след глупост, влизайки в тона на Зартова, нейните и на човека с подкупа по Жоси, /получил си 15 000 евро в Гърция / брътвежи. Разпита на тка наречените свидетели със скрита самоличност са в кориците на делото без техните имена, ЕГН, адреси и т.н / в пликовете се намират именно тези скрити данни /. В СРП си ги знаят „скритите поръчкови свидетели“, защото Зартова си ги доведе, под вещия контрол на инструмента на господа. Вижте ги само къде ходят да се изявяват и какво говорят и ще Ви стане ясно кой и… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
27 февруари 2024 18:58
Гост

Къде го пише това? А и нали някой все ги запечатва тия пликове? Тези защо ги изключвате от възможните люде, издали самоличността на защитения свидетел

Анонимен
Анонимен
27 февруари 2024 15:02
Гост

Чудят се вече какво да измислят, за да се разпалва интереса към скандалите в съдебната система. Понеже нещата вече започнаха да заглъхват и да отиват към закономерния им завършек. Все едни и същи – АКФ, Станкушев, Дневник, Полина Паунова, медиапул и вся остальная……

Анонимен
Анонимен
27 февруари 2024 15:08
Гост

Там е проблемът,че заглъхват,а не трябва. Сега ако се покрият зависимостите в съдебната система никога няма да се изчисти.

Анонимен
Анонимен
27 февруари 2024 15:17
Гост

Ти нещо не си в час. И да се покрие, и да не се покрие, зависимости винаги е имало и ще има. Просто при едните са по линия на ССБ и американците, а при другите – са по други линии. Малкото независими и почтени магисттрати са на ниските инстанции и се пенсионират там. Ни Истанбулска, ни Мира, ни Наско, нито който и да било ще ви го каже това, но това е реалността. Всеки гледа от неговата кула келепиреца и растежа и не го бръсне другото.

от психиатрията
от психиатрията
27 февруари 2024 17:14
Гост

Айде да почнем от господина Велчев. Какво стана с приватизацията хубавци? Всичко потъна, заради закрълника и. Всичко пропадна, никой не говори за това. Амнистия за всички крадци. Давността ги погълна. Гешев щеше да прави ревизия?! Къде е ревизията – глупости. Проблема не Ви е прокуратурата, а съда и политиците. Прокопиев узурпира с канторите си съда, сега иска цялата държава.

С тази съдебна сиитема да забравим за Шенген
С тази съдебна сиитема да забравим за Шенген
27 февруари 2024 14:55
Гост

Доста странни са действията на ВКС. Те са предоставили всички материали на СГП без да обезпечат и гарантират същите за работа на разследващия съдия. Той бил можел да ги изиска от …СГП, на чието ръководство има всички основания за повдигане на обвинение. Октоподът, обхванал съда и прокуратерата напълно е задушил правораздаването.

от психиатрията
от психиатрията
27 февруари 2024 17:16
Гост

Айдеееее, ма моляви се, Как без Шенген! Всички повтарят като папагали мантри, с които промиват мозъка и нагнетяват напрежение. Но има една поговорка „каквото повикало, такова се обадило“

Симо
Симо
27 февруари 2024 14:32
Гост

Скитник ли?

Анонимен
Анонимен
27 февруари 2024 14:22
Гост

Да не забравяме,че прокурор Йордан Петров е отворил два плика,ако единия е разкривал самоличността на Мартин нотариуса, това може да е причината за убийството му.

Анонимен
Анонимен
27 февруари 2024 14:20
Гост

„ВКС: Анонимен свидетел по преписката за „Осемте джуджета“ е бил заплашен“ „Това съобщиха днес от Антикорупционния фонд (АКФ)“ Схващате ли разликата? И що в заглавието е ВКС, на който общо взето се вярва, а в текста се пръква АКФ, на който вярват само феновете на Прокопиев. Да, Прокопиев има мотивация да е против прокуратура, КОНПИ и подобни заради запорираните му активи. Но пък толкова много шарани, готови да ги удавят в подробности надали има. Янкулов няма да стане главпрок, Цариградска няма да стане зам, и това е не само защото срещу Прокопиев е „Шиши“ на Доган. Просто опорката за „цацата… Покажи целия коментар »

Тео
Тео
27 февруари 2024 14:30
Гост

Откъде платения АКФ знае кои свидетели какви са и от къде вадят прокурорски актове та ги развяват по телевизии, жълти сайтчета, сещайте се в какво нагласено театро въртят държавата. На всички вече е ясно кой е кошаревския „защитен“ свидетел, тип Гешев. Той ги създаваше тези „защитени“ свидетели. И как точно „защитените“ свидетели се оказаха доведени от Зартова по нощите в СРП. Да не би единия заплашен да е любовника и Венимир Атанасов, за кйтомежду другото се носи славата на изпечен мошник. Убиха нотариусчето, за да ударят по съдебната власт и в частност по прокуратурата – Христо Маджов, Прокопиев / изпран… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
27 февруари 2024 14:36
Гост

Я прочети внимателно отговора на ВКС. На 20.06.2023г прокурор Йордан Петров разпечатва пликовете със самоличността на свидетелите. По това време делото е било изпратено в СГП и се е намирало при него, включително с разпитите на анонимните свидетели, които са били посочени само с номер.т.е.той е знаел какво е казано,но не и от кого. След неговото незаконно разпечатване,на 20.07.2023г. единия от свидетелите получава заплаха. Сами си правете изводите.

от психиатрията
от психиатрията
27 февруари 2024 17:23
Гост

Всичко е сценарии на Прокопиев и ПП-ДБ . АЛексей-убит, за да има правителство , Нотариусчето – убит за да се удари прокуратурата, следващия…., а. Прокопиев го изпраха – кой – „Инструмента на Господ“ не протестираха оправдаването му, защото забраниха на прокурора Мойсев и прекратиха делото за кражбата на Каолин, КПКОНПИ пък се отказа от запорираните 200 0000 и сега, този субект, който мъчи държавата от 1994 г. / още от планът РАН / вилнее с с Бобокови, Христо Маджото и АКФ . Вярват непросветените и заслепените

Анонимен
Анонимен
27 февруари 2024 14:14
Гост

Мили Боже, този прокурор Йордан Петров е за уволнение. Как така ще разпечатва пликове със самоличност на анонимните свидетели. Всеки който е разпитвал анонимен свидетел знае,че протокола се изготвя в два екземпляра. Единия със самоличност, който се запечатва и друг,в който е посочен само номер на свидетел. Явния протокол се прилага към делото. Няма друга причина прокурор Йордан Петров да разпечати плика освен да узнае самоличността на свидетеля.

Тео
Тео
27 февруари 2024 14:31
Гост

Айдеее, почва се с легендите.

Анонимен
Анонимен
27 февруари 2024 16:33
Гост

Любопитно може да му е било. Любопитството е нещо човешко. И на мен щеше да ми е интересно. Разпечатването на някакви пликове нищо не доказва, само по себе си.

от психиатрията
от психиатрията
27 февруари 2024 17:56
Гост

Между другого, кой е прекратил делото срещу Прокопиев за Каолин. Да се знае, любимия приятел на инструмента на Господ – прокурор Стефан Христов от Специализиранат прокуратура / която се е командвала директно от Гешев /, момчето което се активира последните месеци преди детронацията на Гешев да разследва Борисов, при това ,че две години преди това е спал. А защо не видите това човече Христов от делиормана, какво го свързва с Прокопиев. Някой беше писал за произнасяния в полза на Олигарха

Прокурор
Прокурор
27 февруари 2024 14:01
Гост

Да попитам Паунова защо е върнала секретните материали на прокуратурата и как е разбрала, че те касаят и други лица освен Сарафов след като дори нд ги била разпечатвала?

Тео
Тео
27 февруари 2024 14:42
Гост

Защото всичко се разпространява от Зартова и нейната групичка за поръчкови дела, покровителствена от Гешев, а на платените ревльовци и доносници на ДС от АКФ и трябват скандали, защото така е поръчал Прокопиев и Христо Маджов

Анонимен
Анонимен
27 февруари 2024 19:02
Гост

Уместен въпрос!! Но няма да с зададе,понеже не е политкоректен

Само за протокола
Само за протокола
27 февруари 2024 13:50
Гост

Кои са тези самозванци с това претенциозното „Антикорупционен фонд“? Прокси. На Св. Прокопий Разградски. И чрез него на ЦРУ.

Айде БАСТА! Искат от Шиши и библиотекарите да им хариже Прокуратура евтинджос!

Анонимен
Анонимен
27 февруари 2024 13:31
Гост

И един мармот завива шоколад.

Ашколсун!
Ашколсун!
27 февруари 2024 13:23
Гост

Абе, знаех си че може да се разчита на Сарафите в системата. Казаха, че ще стигнат до най-високо и го сториха. Бравос!!!

Анонимен
Анонимен
27 февруари 2024 13:22
Гост

Защо казвам, пе сме мафия сити.

Анонимен
Анонимен
27 февруари 2024 13:21
Гост

Борисов не го ли познава тоя пират? Не са ли от едно котило?

Анонимен
Анонимен
27 февруари 2024 13:21
Гост

И нагли бе. Че и Габриел заплашва чак

Хари
Хари
27 февруари 2024 14:31
Гост

Тези нямат граници.

Анонимен
Анонимен
27 февруари 2024 13:21
Гост

Ако го знаят кой е в кауша.

Анонимен
Анонимен
27 февруари 2024 13:20
Гост

Народа иска справедливост. Не искаме розови пирати да заплашват

Анонимен
Анонимен
27 февруари 2024 13:20
Гост

Пошла работа. Да се намерят и съдят

Анонимен
Анонимен
27 февруари 2024 13:20
Гост

Е те така са свикниали мафиотите

Нинов
Нинов
27 февруари 2024 13:19
Гост

Хайде тия анимационни герой да спеат да мислят, пе всичко им е позволено. Да заплашват хора много над тях също

Хонска
Хонска
27 февруари 2024 13:19
Гост

Скитник?