Софийският апелативен съд (САС) постанови „домашен арест“ за наркозависимия Георги Георгиев, който преди две седмици намушка с нож 18-годишния Борислав Великов. Инцидентът стана в тролей №7 на спирката на ул. „Опълченска“ в София. Според първоначално изнесените данни, Великов направил забележка на група деца, които плюели семки в тролея, Георгиев се застъпил за тях, след което се спречкал с младежа и го намушкал. Момчето беше откарано в болница и оперирано веднага и няма опасност за живота му.

33-годишният Георгиев беше задържан, а в него бяха открити метадон и амфетамини. Стана ясно още, че е бил осъждан три пъти. След това Софийският градски съд го остави за постоянно в ареста по обвинението в опит за убийство по хулигански подбуди. Днес САС отмени определението на първата инстанция, като прие, че няма достатъчно доказателства по обвинението. Според апелативните съдии по делото има данни само за нанесена телесна повреда, но не и за опит за убийство.

Освен това, съдът прие, че пострадалият Великов без причина и без да е бил предизвикан, е нанесъл удари в гърба на Георгиев и го нарекъл „циганин“, съобщи „Нова телевизия“. След това пък обвиняемият започнал да вика и да пита, защо го удря и обижда, при което се стигнало и до схватката, завършила с намушкване.

По делото не са постъпили и медицински документи за диагнозата на Великов, включително и данни за престоя и лечението му в „Пирогов“.

Според САС, втората по тежест мярка за неотклонение е достатъчна, за да не извърши Георгиев престъпление, като такава опасност съдът отчете само заради зависимостта му от наркотици, но не и заради предишни осъждания, за които той е реабилитиран отдавна.

„Искам да видя майка си жива още един път“, каза в последна си дума обвиняемият, а адвокатът му обясни, че той се грижи за болната си майка.

Определението на съда е окончателно.

7
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
флора
флора
29 май 2018 22:48
Гост

Има една вярна поговорка ДА БЕ МИРНО СТОЯЛО НЕ БИ ЧУДО ВИДЯЛО.

Anonimen
Anonimen
29 май 2018 14:45
Гост

В такива времена живеем, че човек да го е страх да направи забележка.

4авдар
4авдар
29 май 2018 14:46
Гост

В интерес на истината Борислав Великов го е провокирал

флора
флора
29 май 2018 22:38
Гост

НАЙ-ДОБРЕ ЧОВЕК ДА НЕ ПРАВИ ЗАБЕЛЕЖКИ. Все пак си има хора за тази работа контролъори, шофъори те да им правят.Защо трябва човек да си вре носа в неща,които не са негова работа. Ако някой притеснява друг човек,плюе върху него с една дума нарушава личния му комфорт тогава според мен има право да направи забележка. Иначе си е заяждане а кой обича да се заяждат с него.

флора
флора
29 май 2018 22:46
Гост

но все пак да го наръга е прекалено. Можеше просто да му даде да разбере, че ще ста опасно за него ако продължава да се занимава с него. Да покаже,че не му пука за неговото мнение но без да ръга така си вреди на себе си. Домашен арест той страда ще му се върне.

Anonimen
Anonimen
29 май 2018 14:33
Гост

Този няма да стои мирен. Бивш наркоман няма.

Anonimen
Anonimen
29 май 2018 14:44
Гост

Няма опит за убийство наистина, но „домашен арест“ ми се вижда много лека мярка все пак.