Електронно издание ISSN 2682-9606
Към Десктоп версията

GDPR

Как да защитим правата си след изтичането на лични данни от НАП

След хакерската атака срещу информационната система на Националната агенция за приходите (НАП), станала известна миналия понеделник, много хора логично започнаха…

Юристи питат изпълнила ли е НАП задълженията си по GDPR

Задържаха 20-годишен служител във фирма за киберсигурност за атаката. Бойко Борисов: Такива вълшебници трябва да работят за държавата

Изпълнила ли е Националната агенция за приходите (НАП) задълженията си за опазване на данните на гражданите, които ѝ вменява Общият…

Личните данни на кандидати за работа ще се пазят най-много 6 месеца. Промените в ЗЗЛД са факт

Медицинските свидетелства, оригиналите на дипломи и удостоверения за стаж ще се връщат на неназначените

Личните данни, събрани в процедура по подбор на персонал, може да се пазят най-много 6 месеца. Като всеки работодател определя…

Жалбата за нарушение на GDPR – безплатна и до 2 години от извършването му

Приеха промените в Закона за защита на личните данни осем месеца след влизането в сила на регламента

Жалба за нарушение на Общия регламент за защита на данните (GDPR) ще може да се подава до 6 месеца от…

Адвокатите с призив градският съд да върне справките по имена и ЕГН на сайта си

КЗЛД обяви, че няма пречка да се проверява информация по дела по тези два критерия

Софийският градски съд (СГС) да възстанови възможността на сайта си да се правят справки по делата по три имена и…

Огласиха окончателния проект за промени в закона заради GDPR

Отпада изискването за назначаване на длъжностно лице по защита на данните при обработване на информация за над 10 000 души

Без изискване за назначаване на длъжностно лице по защита на данните (DPO) при обработване на личните данни на над 10 000…

Правителството одобри законовите промени заради GDPR

КЗЛД обяви кои данни в декларациите за имуществото и интереси на властта са публични и кои скрити

Измененията в Закона за защита на личните данни, свързани с новия Общ регламент за защита на данните (GDPR), днес бяха…