Електронно издание ISSN 2682-9606
Към Десктоп версията

GDPR

КС обяви за противоконституционни 10-те критерия за баланс между свободата на словото и защитата на личните данни

Според съда тяхното място не e в закона, а регулацията може да e чрез кодекси за поведение

Конституционният съд (КС) обяви за противоконституционна разпоредбата от Закона за защита на личните данни (ЗЗЛД), с която бяха въведени 10…

Според Веселин Целков от КЗЛД

НАП нищо не е направила да защити личните данни на хората. Очакват я милиони левове глоба

Националната агенция за приходите (НАП) нищо не е направила, за да защити личните данни на гражданите. Това обяви Веселин Целков,…

Как да защитим правата си след изтичането на лични данни от НАП

След хакерската атака срещу информационната система на Националната агенция за приходите (НАП), станала известна миналия понеделник, много хора логично започнаха…

Юристи питат изпълнила ли е НАП задълженията си по GDPR

Задържаха 20-годишен служител във фирма за киберсигурност за атаката. Бойко Борисов: Такива вълшебници трябва да работят за държавата

Изпълнила ли е Националната агенция за приходите (НАП) задълженията си за опазване на данните на гражданите, които ѝ вменява Общият…

Личните данни на кандидати за работа ще се пазят най-много 6 месеца. Промените в ЗЗЛД са факт

Медицинските свидетелства, оригиналите на дипломи и удостоверения за стаж ще се връщат на неназначените

Личните данни, събрани в процедура по подбор на персонал, може да се пазят най-много 6 месеца. Като всеки работодател определя…

Жалбата за нарушение на GDPR – безплатна и до 2 години от извършването му

Приеха промените в Закона за защита на личните данни осем месеца след влизането в сила на регламента

Жалба за нарушение на Общия регламент за защита на данните (GDPR) ще може да се подава до 6 месеца от…