Интернет гигантът Google прекратява бизнеса си с китайската компания Huawei в сегментите, изискващи трансфер на хардуерни и софтуерни продукти, с изключение на тези, които са с отворен код, предаде агенция „Ройтерс“. Информацията е позована на източник, запознат с темата.

Решението на Google е удар срещу китайската компания, на която американското правителство наложи санкции.

Huawei Technologies Co Ltd веднага ще загуби достъпа до ъпдейтите на операционната система Android. Наред с това следващата версия на смартфоните ѝ извън Китай ще бъде лишена от достъп до популярни приложения и услуги а, включително Google Play Store и Gmail.

Според източника на „Ройтерс“, в Google са обсъждани подробности за конкретните услуги, свързани с решението. Адвокатите на Huawei от своя страна проучват какъв би бил ефектът от действията на Министерството на търговията на САЩ, заяви представител на китайската компания. От Huawei не направиха други коментари по случая.

Huawei ще продължи да има достъп до версията на Android, достъпна чрез лиценза с отворен код, който е със свободен достъп за всеки, който желае да го използва.

Но Google ще спре да предоставя на Huawei каквато и да е техническа поддръжка и сътрудничество за услугите на Android и Google занапред.

В четвъртък администрацията на Тръмп официално добави Huawei към черния списък на компаниите, като незабавно въведе ограничения, при които ще е изключително трудно за китайския технологичен гигант да прави бизнес с американски компании.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

5
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
aranaray
aranaray
10 април 2024 11:06
Гост

MOD APKs from unofficial sources can easily contain malware or viruses, putting your device and data at risk.

aranaray
aranaray
10 април 2024 11:07
Гост

Great you can download it for free provided by us at https://modapkpr.com/

dfrg
dfrg
07 септември 2023 14:10
Гост

Thanks to share such nice information.great work. swertres result

Lauriel Racher
Lauriel Racher
06 декември 2022 5:34
Гост

Ищете захватывающее приключение? Не ищите ничего, кроме Dynamons World Mod APK: https://techtodown.com/dynamons-world-mod-apk-1/. Эта игра перенесет вас на американские горки, наполненные азартом и приключениями, и вы проверите свои навыки в качестве тренера. Путешествуя по разным регионам, вы встретите множество уникальных и могущественных Динамонов. Вам предстоит поймать их, обучить и пробиться к вершине! Благодаря потрясающей графике и захватывающему игровому процессу Dynamons World Mod APK наверняка увлечет вас на несколько часов подряд. Так чего же ты ждешь? Начните свое приключение сегодня!

Meerab Graves
Meerab Graves
16 ноември 2022 11:23
Гост

Ако търсите най-добрите MOD APK игри за Android, не търсете повече от https://uptomods.com/. С нашата огромна селекция от игри, всички от които са модифицирани, за да ви осигурят възможно най-доброто изживяване, със сигурност ще намерите нещо, което да отговаря на вашия вкус. Независимо дали харесвате бързи екшън игри или релаксиращи пъзел игри, ние имаме по нещо за всеки. Ние не само имаме страхотен избор от MOD APK игри, но също така предлагаме изключително обслужване на клиентите. Ако някога имате проблеми с игра или се нуждаете от помощ при настройването й, нашият екип винаги се радва да ви помогне. Искаме да… Покажи целия коментар »