5 денонощия в ареста ще прекара 54-годишен пловдивчанин, който си направил частен купон в заведение в пловдивския квартал „Христо Смиренски“. Това съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР-Пловдив.

Снощи мъжът затворил заведение на ул. „Царевец“ за времето от 22.00 до 24.00 ч. и организирал частно събиране. Той се държал грубо и арогантно към пристигналите на място полицаи и служители на РЗИ-Пловдив, като започнал да обижда длъжностните лица. Органите на реда му съставили акт по Указа за борба с дребното хулиганство. Материалите по случая са докладвани на Пловдивския районен съд, който наложил на 54-годишния мъж административно наказание „задържане в структурно звено на МВР“ за срок от 5 денонощия.

От полицията припомнят, че само преди дни депутатите спешно приеха промени в Наказателния кодекс заради нарушаването на карантината. Направена бе и поправка в чл.355 от НК която предвиждаше досега, че ако деянието е извършено по време на епидемия със смъртни случаи наказанието е лишаване от свобода до 1 година или поправителен труд. В новия текст е записано, че наказанието ще бъде лишаване от свобода до 3 години, а санкциите ще са от 1000 до 10 000 лв.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar