Изнудвал търговец за 10 000 евро Още четирима с присъди

Пет години ще лежи зад решетките при първоначален строг режим бившият началник на полицията в град Раковски Георги Илиев за искане и вземане на 10 000 евро подкуп от търговеца на цигари без бандерол Метин Мустафа, реши Пловдивският апелативен съд.

Парите от рекетирания били получени през 2017 г. от общинския полицай Стефан Модев, който дал част от тях на Илиев. Модев, заедно с двамата полицаи от Раковски – Васил Гоцев и Желязко Колев, в съучастие с Георги Илиев е изнудвал Мустафа, че ще бъде даден на съд заради незаконните цигари. Полицаите го уверили, че материалите по делото ще бъдат унищожени, ако се бръкне с 10 000 евро. Търговецът изпратил сина си да даде парите, които общинският полицай взел на черен път близо до магистрала Тракия.

Гоцев и Колев, които получиха присъди от 4 и 3 г., взели от началника си по 1000 евро за участието в рекета. Модев получи 6 г. затвор, освен за подкупа и за грабеж на 5000 цигари без бандерол на обща стойност 41 502 лв.. през 2016 г., който извършил заедно с колегата си от Криминална полиция – Пловдив Петър Атанасов. Той също ще търка наровете 6 г.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar