Бившият лекар на американския национален отбор по гимнастика Лари Насар получи допълнителни 125 години затвор, след като съдът в Мичиган го призна за виновен за сексуално посегателство. Това е третата присъда за 54-годишния лекар, който бе наказан за още 235 години заради детска порнография и по други обвинения, предава Би Ти Ви.

Така Насар трябва да излежи поне 40 години от последната си присъда, за да може да подаде молба за освобождаване.

Лари Насар изслуша стотици от своите жертви и беше почти нападнат от мъж, чиито три дъщери също признаха, че Насар се е възползвал от тях. Името на мъжа е Ранди Маргрейвс, който беше спрян от полицейските сили, преди да успее да стигне до Насар в самия съд. Той каза, че иска само минута насаме с „този демон“.

„Нашето общество не трябва да бъде без закони. Знам това. Загубих контрол над себе си, но по-късно ми го възвърнаха в килията“, каза той.

Повече от 260 жени свидетелстваха срещу Насар, като някои от случаите стигаха до 90-те години на миналия век. Голяма част от дамите настояха да направят това публично по време на 7-дневното изслушване в Ингъм Каунти, а сред тях бяха олимпийските състезателки от Лондон 2012 Али Райсман, Джордин Уийбър и Маккайла Мароуни.

 

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar