34-годишната Юлия Ангелова от София е била жива, след като около 1 ч през нощта на 26 юли шофьор на „Сузуки Лиана“ я прегази на главния път за Приморско близо до разклона за ваканционно селище „Св. Тома“. Това разкри източник на „24 часа“, запознат с разследването.

Потвърдено е както от очевидци на катастрофата, така и от аутопсията, продължила няколко часа в Съдебна медицина към УМБАЛ – Бургас. След удара, причинен от сузукито, гръдният кош и краката на младата жена били буквално премазани. Водачът на колата, който се оказва връстник и съгражданин на пешеходката, веднага позвънил на тел. 112. На място е тестван за алкохол и наркотици, но пробите са отрицателни.

При огледа разследващи видели, че младата жена има и други наранявания, и това ги навело на мисълта, че тя може да е била ударена по-рано от друг автомобил, който е избягал от местопроизшествето.

Както „24 часа“ съобщи, има заподозряна кола, цвят сив металик, с деформация на предния капак, засечена от камери в района. Тя все още се издирва, казаха от полицията.

Тепърва предстои назначаване на автотехническа експертиза, която да уточни механизма на произшествието, коментираха от прокуратурата. Пет дни след фаталния инцидент обаче разследващи са по-склонни да смятат, че първият автомобил, блъснал жената, е причинил по-леки наранявания. Криминалисти допускат и вероятността Юлия да се е спъвала и падала, вървейки в тъмното, и това да е причина за получените охлузвания по лицето и тялото.

Все още се чакат резултатите от кръвната ѝ проба за алкохол и наркотици, тъй като тя е изпратена за изследване в София. Знае се със сигурност, че Ангелова е употребила алкохол, понеже няколко часа преди смъртта си е купонясвала в плажно заведение в Созопол с приятели. Около полунощ мъж от компанията ѝ предложил да я откара до къмпинг „Арапя“, където била отседнала, но Юлия му отказала и започнала да обикаля покрай такситата на стоянката. Свидетели разказват, че няколко таксиметрови шофьори отказали да я качат, преди колегата им Пламен М. да се съгласи да я вземе. Той пуснал брояча и още след десетина километра апаратът показал 20 лв., което според таксиджията била нормална нощна тарифа.

Според неговите показания, виждайки сумата, Юлия сама настояла да слезе, защото имала само 20 лв., а сметката щяла да набъбне поне тройно, тъй като къмпинг „Арапя“ е на около 35 км от Созопол.

Показанията на таксиджията обаче са противоречиви. Той твърди, че клиентката му се държала много агресивно и настоява да слезе. След като я оставил, му дожаляло и се върнал да я прибере, понеже си дал сметка, че е опасно да зареже сама жена посред нощ на един от най-оживените пътища за морето.

Тя обаче му показала среден пръст и не пожелала да се качи отново в таксито. Тази версия обаче не се ползва с особено доверие от разследващите.

Проверка на „24 часа“ показа, че таксиметровият шоьор не е криминално проявен, а таксито му е легално. Засега той остава само свидетел по делото, като на по-следващ етап е възможно да бъде привлечен като обвиняем затова, че като длъжностно лице не е оказал помощ на човек в безпомощно състояние, ако момичето наистина е било в такова, коментират юристи.

Темата за прегазената Юлия все още е сред най-коментираните в Созопол. Хората са разделени на две за това каква вина има таксиметровият шофьор, зарязал жената насред пътя. Едните са убедени, че алчността на таксиджията е първопричина за нелепата смърт на туристката, а някои дори допускат, че той може да е отправил неприлично предложение на клиентката си, оказала се само с 20 лв. в джоба, и това да е причина тя незабавно да слезе.

Според други обаче поведението на жената е било подвластно на алкохола и тя не е осъзнала риска, който поема, слизайки от таксито. 34-годишната Юлия оставя 9-годишно момиченце сираче, което е трябвало да замине с майка си на почивка, но в последния момент детето останало при баща си в София. От 2 г. Юлия работела като младши бизнес администратор в голяма немска компания. Преди това била в отдела за обслужване на клиенти в мобилен оператор. Завършила е „Бизнесадминистрация и управление“ в УНСС, но се увличала от музика и фотография, която изучавала в 10-о СОУ „Теодор Траянов“. Мечтаела да стане добър фотограф, разказват близки на нелепо загиналата жена.

Юлия умеела да се радва на живота и да му се наслаждава. Обожавала да прекарва свободното си време с дъщеричката си и да пътешества с приятели.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar
Картинки
 
 
 
Аудио и видео
 
 
 
Документи и архиви