Софийски районен съд наложи наказание от 3 години „лишаване от свобода“ за измама в размер на над 56 000 лв. Това съобщиха от пресцентъра на Прокуратура на Република България.

Подсъдимият Юлиян Върбанов е осъден за това, че на 14 март 2012 г. в София, с цел да набави за себе си или за другиго имотна облага, възбудил и до 23 март 2012 г. поддържал у П. Й. (представител на търговско дружество „С“ АД) заблуждение, че в качеството си на търговски представител на търговско дружество „М“ ЕООД, ще извърши доставка на арматурно желязо; и с това причинил на търговско дружество „С“ АД имотна вреда в размер на 56 540.40 лева, като причинената вреда е в особено големи размери, представляваща особено тежък случай (с оглед на настъпилите вредни последици за търговско дружество „С“ АД и обремененото съдебно минало на Върбанов се разкрива изключително висока степен на обществена опасност на деянието и на дееца).

Описаното деяние е извършено повторно – след като деецът е осъждан за друго такова престъпление и случаят е немаловажен. На Върбанов е наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок от три години.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar