Ново дело са завели родителите на малкия Кристиян от Панагюрище, по неволя станал известен, след като беше прибран насинен от местната Детска градина „Пролет“ още след първото си посещение в групата.

Бащата на детето Георги Налбантов и майка му Грета Радивчева този път претендират за 26 000 лева, които да бъдат платени солидарно от детското заведение и учителката, която е била дежурна по време на инцидента – Павлина Ерова.

По делото са приложени съдебно-медицинска, психологическа и логопедична експертизи на пострадалото дете. Призовани са свидетели. Първото открито заседание е днес от 10,00 часа пред съдия Иванка Илинова.

Сагата започна на 5 септември 2017 година. След първия ден на градинка малкият Кристиян е взет от баща си със синини по лицето, шията и ушите. За случая се разчу, след като бащата разпространи в социалните мрежи ужасяващи снимки на травмите и открито обвини Ерова в побой над детето.

Тя пък уверяваше, че не е пипнала с пръст детето и че то е нахапано от друго, по-голямо момче. Разказа още, че тя е жертва, защото е била нападната от разгневения дядо на Кристиян – Красимир Налбантов с шамари и закани за убийство.

Прокуратурата се зае да проверява, но така и не се доказа кой е виновен, затова не беше образувано досъдебно производство.

Семейството на пострадалото момче беше на първа линия в протеста на родители в Пазарджик с искане за по-строг контрол над работата на детските градини и монтиране на видеонаблюдение в групите. Тогава бабата Теодора заяви, че не искат пари от Ерова, а тя да понесе сурово наказание за побоя и да бъдат отнети учителските й права.

Малко по-късно обаче заведоха дело пред Районния съд в Панагюрище за 5 000 лева. Същевременно по жалба на учителката за нападението прокуратурата повдигна обвинение на дядото.

Първото дело приключи още на първото си заседание, тъй като на него не се яви никой от семейството, нито техен представител. Второто завърши с 6 месеца условно при тригодишен изпитателен период за Красимир Налбантов.

Историята продължава без изгледи скоро да приключи. Освен новия внесен от Налбантови иск предстои и дело за присъдата на Красимир, който пък обжалва решението на панагюрските магистрати. /Марица.бг

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar