Даниел ще лежи зад решетките още година заради кражба

30-годишен мъж бе наказан от Варненския окръжен съд с 16 месеца затвор за ползване на чужди платежни инструменти. Тъй като извършил престъплението в изпитателния срок на предходно осъждане за кражба, Даниел М. ще трябва да изтърпи ефективно и условната присъда от 1 г., с което престоят му зад решетките се удължава до 28 месеца.

На 1 март миналата година подсъдимият се сдобил с банкова карта, издадена на фирмен автомобил от верига бензиностанции и я използвал три пъти. Последното зареждане на 204 литра направил в туби. Служителят на обекта забелязал, че регистрационният номер на автомобила от картата не е същия като този на колата на Даниел. Сигнализирал централата на веригата, но измамникът си тръгнал, преди проверката да приключи.

Четири месеца по-късно Даниел отново източил от чужда дебитна карта 2013,79 лв. Пред съда той си призна вината, за да получи бърз процес и редукция с 1/3 на наказанието. Защитата му апелира то да е леко, тъй като мъжът се грижел за болната си майка и за брат си, страдащ от умствена изостаналост. Освен ефективното наказание магистратите наложиха на Даниел и глоба в размера на нанесената щета от 2013,79 лв.
Съдебният акт подлежи на обжалване или протест.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar