10 години затвор постанови състав на сливенския окръжен съд спрямо жител на село Въглен, който в продължение на цели пет години принуждавал доведената си непълнолетна дъщеря да прави секс с него. 46-годишният Христо Асенов беше задържан на 29 юни м.г. след като порасналата вече Фатме събрала кураж и разказала на кмета Ахмед Якубов какви ги върши „таткото“. В хода на досъдебното разследване станало ясно, че Асенов е започнал насилието над 11-годишната дъщеря на новата си съпруга през юни 2012 година в обитаваната от семейството вила в местността Йовчов кладенец.

„Съвместното съжителство“ продължило и след като дъщерята поотраснала, като само по чудо не се стигнало до забременяването й. Майката знаела за случващото се в съседната стая на жилището, но предпочела да си замълчи, за да не се разчуе. След като малката завършила 8-и клас била спряна от училище, за да бъде „под ръка“ на изрода, който междувременно работел като охранител на язовир в близост. Според запознати Асенов и съпругата му нямали сключен граждански брак. По думите на кмета Якубов мъжът от 17 години живеел без да има брак с Маргарита Н. от близкото село Нейково, която му родила син Мехмед.

„Христо е много зъл човек, ако да е мюсюлманин. Тукашните се страхуват от него. Имало е случай като се напие да върши какви ли не щуротии – разбивал е коли, прозорци на къщи, налитал е на бой. Преди години го бяха спипали с незаконно оръжие, ходеше да ловува по Балкана, коментира при задържането миналото лято селският управник.

Обвиняемият призна вината си и поиска разглеждане на казуса по съкратената процедура, това му позволи и смекчена с 1/3 присъда.

Присъдата на сливенския окръжен съд подлежи на обжалване пред апелативните съдии в Бургас.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar