Пловдивските полицаи, обвинени в присвояването на микробус с контрабандни цигари за 300 хиляди лева, остават в ареста. Това реши Окръжният съд и отложи разпоредителното заседание за края на март. Двамата служители на реда са задържани от близо 9 месеца, а ако вината им се докаже, могат да получат от 5 до 15 години затвор.

Петър Атанасов и Стефан Модев бяха доведени в съдебната зала с белезници и отказаха коментар за медиите. До момента на ареста им през юни миналата година, двамата са имали безупречна репутация. Според прокуратурата обаче десет дни преди това, полицаите нахлули в търговски склад в район Южен, имитирайки акция срещу контрабандисти. Със сила и заплахи те откраднали бус, натоварен с 38 000 кутии нелегални цигари.

Анна Викова, прокурор: „Извършен е грабеж на бус с намиращи се в него цигари без български акцизен бандерол.““Те самите са нелегален обект?“Анна Викова, прокурор: „Безспорно, но практиката на Върховния съд е категорична, че няма пречка да бъдат предмет на престъпление против собствеността.“

Двамата са били арестувани, след като са разпознати на записи от видеокамери в склада.

Светлана Званчева, адвокат на Стефан Модев: „Клиентът ми категорично не се признава за виновен, защото не е участвал и не е извършвал престъплението. Това, че има камери, не е достатъчно доказателство считам и аз, и той.“

Днешното разпоредително заседание бе отложено за след месец, защото в залата не се явиха бития шофьор на буса и собственикът на склада, където са държани контрабандните цигари. По това дело и двамата се водят пострадали.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar