Автокрадецът Ярослав Димитров-Яро влиза в затвора за 8 г. заради задигнат джип, научи „24 часа“. Престъплението ядоса премиера Бойко Борисов преди 3 г., когато той попита защо бандит като Яро е на свобода. Тогава го арестуваха, но съдът го пусна под домашен арест.

Ярослав Димитров е арестуван в понеделник вечерта с фалшива лична карта от благоевградски полицаи.

При рутинна проверка автопатрул спрял софийско такси на главен път Е-79, на входа на Благоевград.

Лилян Мирчев и Тодор Атанасов от Второ районно поискали първо документите на шофьора, който пътувал към столицата. След това проверили и личната карта на клиента. Направило им впечатление, че е от старите лични карти. „Пали и тръгвай“, изревал Яро, но един от полицаите успял да скочи в колата и двамата били задържани. Справка показала, че са хванали Яро, който трябва да лежи в затвора.

35-годишният Ярослав Димитров стана известен преди 3 г. Тогава беше сниман как краде джип от гараж в София. Собственикът пусна записа във фейсбук. Оказа се, ч епо това време Яро е трябвало да бъде под домашен арест. Подвигът на кримигероя ядоса премиера Борисов, който се скара на вътрешния и правосъдния министър от втория си кабинет. Именно за тази кражба Яро е получил 8 г. затвор и ще ги лежи.

Криминалното му досие започва през 2009 г. Тогава той точи банкови карти със социално слаби цигани. Ползва ги да теглят парите. Осъден е на 2 г. условно с 4 г. изпитателен срок. Това се случва 3 месеца преди да ядоса премиера. През март 2015 г. краде кола и хулиганства на летище София. Тогава псува полицаите, които се опитват да го арестуват. Осъждан е и за кражба на кола в Словения. Присъдата от 3 г. Яро излежа в Софийския затвор.

Сегашната му присъда е за кражбата на колата, в която хулиганства на летището, както и за посегателствто, вбесило Борисов. Наказанията му са обединени през октомври, но не е открит на адреса си, за да ги излежи.

За последно Яро беше в затвора до юли 2017 г. Месец по-късно отново се прочу. Камера на дома му в с. Герман бе записала колата, с която е отвлечен Адриан Златков.

През януари т.г. Яро отново бе медиен герой. Димитров първо се споразумя със Софийската районна прокуратура за 1 г. затвор за хулиганството, при което е псувал днешния шеф на Криминална полиция в СДВР комисар Ангел Бадънков, а после бе спрян за проверка от патрул на 6 РУ.

След като дал личната си карта, Яро обаче натиснал газта на личнат аси кола. Предполага се, че в личния му форд е имало машинка за крадене на коли.

Сега Яро отново ще бъде настанен в Централния софийски затвор. Бандитът обаче иска възобновяване на делото, по което е осъден. „Това не е пречка да го вкараме в затвора“, обясниха високопоставени прокурори.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar