Актьорът бе наказан за шофиране след употреба на алкохол и наркотици

Съдът в Разлог наложи 1 година затвор

Делото продължи близо 7 часа

Актьорът Явор Бахаров и защитата му ще обжалват присъдата, която той получи от Районния съд в Разлог. След близо седемчасово съдебно заседание, магистратите признаха за виновен артиста за извършени от него престъпления – шофиране след употреба на алкохол и наркотици в Банско и го осъдиха на 1 година лишаване от свобода при лек режим на изтърпяване. Освен това Бахаров няма право да управлява автомобил за една година и шест месеца и трябва да плати глоба от 500 лева.

Бахаров бе спрян за проверка в Банско на 8 февруари т. г. Той управлявал личната си кола „Мицубиши“ и странно криволичел по пътя. След дрегер и тест било установено, че той шофира с 1,42 промила алкохол в кръвта, както и след употребата на кокаин и канабис.

Бахаров и защитата му очаквали условна присъда, тъй като актьорът не е бил в условие на изпитателен срок. Затова те ще обжалват пред Окръжния съд в Благоевград. Прокуратурата е категорична, че ще отстоява налагането на по-строгото наказание. Те са имали предложение за споразумение от страна на защитата на Бахаров за условна присъда, но не са я приели.

Това не е първа присъда за актьора. Той е съден и друг път за шофиране в пияно състояние, има присъда и за хулиганство.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar