Дело срещу пиян шофьор, убил трима мъже на пътя между Долна Оряховица и Лясковец, вече година буксува в Окръжния съд във Велико Търново, а почернените семейства губят вяра, че ще получат правосъдие. Поредното отлагане на процеса срещу 33-годишния Бисер Арсов бе на 12 декември, след като подсъдимият заяви, че иска да даде обяснения, но само в присъствието на адвоката си Димитър Марковски. Заради бавенето на делото и неявяването на баща и син Марковски, председателят на състава съдия Христо Томов дори поиска резервен защитник. Арсов обаче не прие той да го представлява. Следващото заседание е насрочено за 18 януари и не е сигурно, че ще е последно. Междувременно шофьорът от с.Върбица посреща поредна Коледа на свобода. Пуснат е срещу 2000 лв. гаранция, въпреки че избяга в чужбина и бе обявен за издирване.

Жестоката катастрофа стана в нощта на 25 срещу 26 ноември 2016 г. Тогава автомобилът на 41-годишния долнооряховчанин Тони Паунов пропада в канавка на пътя между Лясковец и Долна Оряховица. Мъжът моли за помощ приятели и на място пристигат Марио Начев/37 г./, Николай Паралесов /50 г./ и 55-годишният Данчо. Четиримата се опитват да измъкнат закъсалата кола, когато ги връхлита „Форд Мондео“. Зад волана е Бисер Арсов, който с приятели се завръща от купон. Фордът се е движел през нощта със 110,7 км/ч. Забива се в ладата, с която дошли помагачите. Четиримата приятели в това време са зад нея и ударът се оказва смъртоносен за Марио, Николай и Тони. Данчо е с тежки травми, но оцелява. Ранени са и пътуващите във форда.

Бисер Арсов се опитва да натопи свой 19-годишен спътник, който избягал от местопроизшествието, че той е бил зад волана. Полицията, обаче бързо установява, че това е лъжа. Назначената ДНК експертиза по делото установява, че по скоростния лост, волана и контактния ключ следите са от Бисер. Арсов е привлечен като обвиняем за непредумишлено убийство, причинено след употреба на алкохол – 1,28 промила и при шофиране с несъобразена скорост. Той вече е осъждан за шофиране пиян.

След катастрофата е приет в болница. Заради това не е арестуван, а му е определена по-лека мярка за неотклонение. След като излиза от болницата, Арсов обаче заминава на гурбет в Холандия. Когато разследващите тръгват да го търсят, се оказва, че го няма у нас и е обявен за международно издирване. След няколко месеца той се предава в полицията в Горна Оряховица с топадвоката Марин Марковски.

Арсов е предаден на правосъдието и задържан по искане на прокуратурата. След това обаче Апелативният съд го пуска под гаранция от 2000 лв.. Сега се явява на заседанията по делото с патерици, подкрепян от жена си, а защитата му продължава да се води от кантората на известния столичен юрист.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar