Жестоко убийство разследват полицаите от Столичната дирекция на вътрешните работи. Сигналът за него бил подаден надвечер в събота.

На 15 август в гаражно помещение към имот в кв. Драгалевци било открито безжизненото тяло на 54-годишен чужд гражданин, като впоследствие станало ясно, че той е шотландец. Според някои версии трупът бил натъпкан в чувал.

Веднага след получаването на сигнала към 18,00 часа екипите на полицията се насочили към местопрестъплението. Те извършили оглед съвместно със съдебен лекар и установили следи от насилие. По случая е образувано досъдебно производство, като една от първоначалните версии, по която разследващите работят, е конфликт от битов характер. По неофициална информация става въпрос за убийство от ревност. Предполага се, че извършителят на тежкото престъпление е бившият съпруг на жената, с която шотландецът имал връзка. Според „Блиц“ шотландецът Андрю бил прострелян пет пъти в гърдите и гърба. Продължават действията по разследването, които да установят подробностите относно престъплението и неговия извършител. За това престъпление Наказателният кодекс предвижда от 10 до 20 години лишаване от свобода, а ако експертизите покажат, че убийството е сторено по особено жесток начин, извършителят ще бъде лишен от свобода от 15 до 20 години. Грози го и доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна.

На убийство от ревност станаха свидетели и в Шумен, където само преди 3 седмици 31-годишен мъж преби до смърт 45-годишната жена, с която съжителства. Първоначално мъжът поддържал версията, че дамата сама многократно падала и се удряла, след като двамата се почерпили стабилно. По негови думи те се прибрали късно вечер. На сутринта той не успял да я събуди и потърсил Спешна помощ.

При извършения оглед от оперативно-следствената група съдебният лекар установил, че по тялото на 45-годишната жена има множество травми, счупени ребра, много натъртвания и охлузвания по главата и крайниците. След разговор с разследващите мъжът направил пълни самопризнания и разказал как е умъртвил приятелката си. Окръжният съд в Шумен го остави в ареста.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar