Обвинение за хулиганство на пътя получи 37-годишният Илтер Асанов-Шалтера, който в петък блъсна с колата си тази на Пламен Михов, стреля по него и накрая го преби. Това съобщи в неделя зам. районният прокурор на Добрич Павел Любенов. Разследването обаче е в ранен етап и Шалтера може да получи и други обвинения като умишлено причиняване на катастрофа. Освен това мутрата от село Стефаново до областния град е извършил престъплението в изпитателния срок на друга присъда от ноември м.г. Тогава е наказан с 4 месеца лишаване от свобода, отложено за 3 г. заради повреждане на чуждо имущество и закана за убийство. Така, ако Шалтера бъде осъден за инцидента с Пламен, той ще влезе в затвора със сигурност и по двете дела.

За катастрофата, стрелбата и побоя съобщи първо съпругата на Пламен във фейсбук, където разказа за ужасната и неочаквана агресия, на която е бил подложен мъжът ѝ. Полицията веднага е арестувала насилника, а в неделя съдът го остави за постоянно в ареста.

Около 11,20 ч в петък, на 5-и километър по пътя Добрич-Варна, аудито на Шалтера се движи в посока Добрич, а Пламен пътува с пежото си в посока Варна. Асанов засича Пламен, а той натиска клаксона, за да го предупреди за опасната маневра. Тогава Шалтера обръща колата и започва да преследва пежото. Двамата шофьори не се познават. В движение Илтер Шалтера започва да стреля с картечен газов пистолет по колата на Пламен. Блъска пежото няколко пъти и го принуждава да спре. Тогава Шалтера излиза от колата си и като в Дивия запад отново продължава да стреля. Принуждава Пламен да излезе навън и започва да го удря по лицето с юмруци и с оръжието. През това време други пътуващи спират и се опитват да спрат агресора. Обаждат се в полицията и подават сигнал за престъплението, на което стават свидетели. След като пребива Пламен, Илтер си тръгва от мястото, но е задържан в района на околовръстния път на Добрич.През цялото време на екшъна в колата е бил синът на Илтер. Бащата дори насърчавал детето си да се включи в саморазправата с другия шофьор.

Момчето е предало оръжието, с което родителят му е стрелял. В колата са намерени патрони. Прокурор Любенов каза в неделя, че Илтер Асанов мълчи пред разследващите и не дава обяснения. Пробите му за алкохол и наркотици са отрицателни.

Автотехническа експертиза за щетите по пежото ще бъде решаваща за това дали Шалтера ще бъде обвинен и за умишлено причиняване на катастрофа, освен за хулиганство. Близки и приятели на Пламен настояват Асанов да бъде обвинен за опит за убийство.

Пострадалият мъж още е в болница с много рани по тялото и счупен нос.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar