Юрист на Кадастъра обсеби чужд имот

Фирми, свързани със семейството на адвокат Румен Исов, използват неправомерно близо 3 дка в зелените площи до хотел „Санкт Петербург“. Срещу евентуалното застрояването на зелените площи преди месеци имаше мощен отпор от хората в квартала. В опит да блокират инвестиционните намерения на собственика протестиращите извадиха документи за наличие на стара общинска тоалетна. В продължение на няколко месеца тя ту се появява, ту изчезва от документите, издавани от Агенцията по геодезия и кадастър. Някои от тях са подписвани от Румен Исов в качеството му на юрист на институцията…

Частна фирма взима Антовата къща в Стария град

Възрожденска къща на ул. „Княз Церетелев“ 23, известна като Антовата, ще се стопанисва от частна фирма. Това ще стане, ако на сесията на 17 септември Общинският съвет гласува предложението на зам.-кмета инж. Йордан Калев ценният имот в Стария град да се отдаде на „Евро баланс трейд“ ЕООД.

Стара джанка скара съседите на ул. „Сърнена гора“

Отрязана стара слива стана причина за люта съседска свада на улица „Сърнена поляна“ №4 в пловдивския квартал „Кършияка“. Читателка на „Марица“ сигнализира за комшия, който отсякъл дървото, без да има нужното разрешение. Дамата разказа, че дивата джанката, която е на гърба на жилищния блок, била отсечена от мъж на име Нено Ненов. Мъжът хванал резачката, защото дървото пречело на дъщеря му. Без благословията на общината и съгласието на етажната собственост Нено повалил дървото в неделя следобед.

Търсят най-добрия 17-годишен преводач

17-годишни ученици от Пловдив и областта могат да пробват знанията си по чужд език и да се включат в голямата надпревара за преводачи, а голямата награда е посещение на Европейския парламент в Брюксел.

Гръмнаха 240 кг мечок край село Баните

Пловдивчанинът Георги Караджов повали с един изстрел 240-килограмов мечок. Животното паднало от засада до пчелин в района на село Гълъбово. Стрелецът е дългогодишен ловец. Той стрелял с нарезно оръжие и уцелил мечока във врата. За четириногото има издадено разрешително за отстрел, след като нанесло поредица щети това лято в района на община Баните.

Броят колко земеделски стопанства оцеляха в България

Министерството на земеделието стартира пробно преброяване на земеделските стопанства. То се провежда от 1 до 10 септември през интернет, а от 11 септември до 11 октомври – чрез анкетьори. Същинското преброяване ще се състои през есента на 2020 г. По време на преброяването не се събира информация за доходите на земеделските производители и за финансовото състояние на стопанствата. Ще се брои обработваемата земя, животните и агроекологичните стопанства.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar