Главният прокурор Сотир Цацаров се срещна със словенския си колега Драго Шкета, който е на официално двудневно посещение у нас по покана на обвинител №1, съобщиха от прокуратурата.

Основни теми в разговорите са новата Европейска прокуратура, двустранното сътрудничество в противодействието на тероризма, корупцията и борбата с трансграничната организирана престъпност.

Това е трета среща между главните прокурори на двете страни след посещението на главния прокурор Сотир Цацаров в Любляна през март т.г. и на словенския му колега през 2016 г. в София и е продължение на добрите професионални отношения между прокуратурите на България и Словения,

По време на визитата през март 2018 г. бе подписан Меморандум за сътрудничество между българската и словенската прокуратури.

В програмата на визитата на Шкета има срещи с министъра на правосъдието Цецка Цачева, с представляващия ВСС Боян Магдалинчев и членове на прокурорската колегия, както и с председателя на ВАС Георги Чолаков.

Шкета е придружаван от Върховния прокурор Харей Фурлан – ръководител на Специализираната прокуратура, Лука Молик от Специализираната прокуратура и Анита Ветерник, прокурор към Администрацията на Главния прокурор на Република Словения.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar