„Кога Бойко Борисов ще излезе и ще разкаже за своите лични връзки с Пашата, с Маджо и със СИК. Кога прокуратурата ще се заеме с тази история. Кога ще извадим общите фирми, защото Бойко Борисов е ортак с тези хора. В момента тези хора получават лъвския пай – концесии“.

Тези въпроси зададе съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов във виедообръщение, заснето пред сградата на Висшия съдебен съвет (ВСС) и пред снимката на главния прокурор Иван Гешев.

По-рано по време на живото излъчване във „Фейсбук“ премиерът Бойко Борисов коментира репликата за Маджо, отправена от бившият депутат Димитър Ламбовски към Христо Иванов на „Орлов мост“ преди дни.

„Аз на един мой министър бивш само като му видях гузната физиономия, уплашена как викаше: „бягай, бягай“. Той знае какво прави. Двуличието ще им блесне със страшна сила. Всичко рано или късно излиза наяве за радост и става ясно защо, как и какво. Ама такова оправдаване, такова бягане, гузно.

Той само да се погледне в огледалото. Да се погледне, защото аз му го препратих. Да си погледне гузната физиономия. Тази физиономия казва всичко. Оправданията са ненужни. Всеки има оправдания за всичко може да се оправдаеш, но гузната физиономия не може да я оправдаеш и всички я видяха“, коментира премиерът.

Христо Иванов отговори след броени часове.

Освен въпросите, които зададе за връзките на Борисов с Маджо, СИК и Пашата, той каза още: „Когато ми скрояват някакъв номер, когато аз се опитвам да се държа човешки като защитя човек който възприемам като заплашван свидетел, който е под натиск и се опитвам да го предпазя да говори в ефир, и това се превръща в опит на мене да ми се пришие Маджо. Сигурно физиономията ми е била кисела и не особено щастлива. Аз не съм гьонсурат за разлика от Бойко Борисов“.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar