В Лос Анджелис срещу него има 11 обвинения в посегателства срещу жени между 2004 и 2013 г.

Бившият холивудски продуцент Харви Уайнстийн не се призна за виновен по обвинения в Лос Анджелис в сексуални посегателства, заяви прокуратурата, цитирана от Ройтерс.

Шейсет и девет годишният Уайнстийн се яви за пръв път пред съда в Лос Анджелис, след като във вторник беше екстрадиран от Ню Йорк, където излежаваше 23-годишна присъда за изнасилване и други сексуални престъпления. Той дойде в инвалидна количка.

В Лос Анджелис срещу него има 11 обвинения в посегателства срещу жени между 2004 и 2013 г. Ако бъде признат за виновен, Уайнстийн може да прекара остатъка от живота си в затвора.

След като не се призна за виновен чрез адвоката си, Уайнстийн беше оставен под стража до следващото изслушване по делото на 29 юли, съобщи окръжната прокуратура на Лос Анджелис.

Експродуцентът отрича да е имал сексуални контакти без съгласието на отсрещната страна и обжалва нюйоркската си присъда. Адвокатите му възразиха и срещу екстрадирането му в Калифорния с аргументи, че клиентът им страда от диабет и има проблеми със сърцето, гръбначния стълб и зрението.

Уайнстийн беше един от най-влиятелните филмови и телевизионни продуценти в Холивуд преди през 2017 г. да му бъдат повдигнати обвинения, след като над 80 жени отправиха твърдения срещу него за непристойни сексуални действия.

Той е съосновател на филмовото студио „Мирамакс“, чиито хитови филми включват „Влюбеният Шекспир“ и „Криминале“.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar