Френски съд се обяви за некомпетентен да гледа иск за признаване на бащинство, отправен към актьора Ален Делон, с аргумента, че звездата живее в Швейцария, съобщи агенция „Франс Прес“.

Ари Булон, на 58 години, е депозирал искане за признаване на бащинство от съда в Орлеан, защото Ален Делон има жилище в района на юрисдикция на съда. Актьорът не признава да е баща на Ари Булон – син на германската певица Нико, с която е имал кратка връзка през 60-те години на миналия век. Ари обаче е отгледан от майката на Ален Делон – Едит Булон, и носи нейното фамилно име.
В решение от 27 август тази година френският съд обявява, че е некомпетен териториално по делото. Изтъква, че има достатъчно факти, които указват, че Ален Делон живее в Швейцария. Местожителството на Делон е в Женева, той гласува там и се лекува там, изтъква съдът.
Във Франция делата за бащинство се водят в съд по местоживеене на човека, от когото ищецът иска признаване на бащинството. Дела за бащинство могат да се заведат до 10 години от навършване на пълнолетие на детето, от което освен всичко излиза, че Ари е безнадеждно закъснял.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar