Правоприлагащите органи във Франция задържаха сериен сексуален насилник, извършвал престъпления в продължение на близо 30 години, съобщи на пресконференция прокурорът на Валансиен, департамент Нор Жан-Филип Вичентини, цитиран от агенция ТАСС.

Държавният обвинител каза, че става дума за 60-годишен жител на Пон сюр Самбр, обвинен в извършването на множество изнасилвания и сексуален тормоз във Франция и Белгия.

Прокурор Вичентини посочи, че заподозреният е признал вината си практически по всички обвинения и каза, че негови жертви вероятно са станали около 40 жени, сред които е имало и непълнолетни.

Половината престъпления са извършени през 90-те години на миналия век. „Заподозреният обясни, че е действал несъзнателно и не е можел да се контролира“, каза прокурорът и добави, че мъжът активно сътрудничи на следствието.

Извършителят неизменно е следвал една и съща схема: нападал жената откъм гърба, по правило рано сутрин, когато още е тъмно.

Насилникът е задържан след като жителка на Белгия миналата седмица подала заявление в полицията, че е била изнасилена. Издирването на престъпника се провело от френските и белгийските полицейски служби.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar