Ученик от Пловдивско намери портфейл с банкова карта и реши да се възползва, научи „Марица“. Единасейтокласникът обаче бил пипнат след извършените тегления от банкомат. Вчера той и защитникът му са сключили споразумение с прокуратурата.

Младежът открил изгубения портфейл през юли миналата година. Погледнал вътре и се натъкнал на банкова карта. Там бил написан кода на пластиката. Ученикът не споделил с никого за находката, а направо се спуснал към банкомата.

Започнал да тегли малки суми с мисълта, че няма да бъдат усетени. Първо взел 10 лв, после 20 лв., на следващия ден изтеглил 210 лв. След двудневна пауза изтеглил още 10 лв, като пробвал да дръпне и по-голяма сума, но банкоматът отчел, че няма достатъчна наличност. Пробвал с по-малки суми и взел 70 лв. След два дни дръпнал и последните 100 лв. Така общо успял да измъкне 420 лв. на 9 пъти преди пенсионерът да се усети, че портфейлът с картата му го няма.

Тийнейджърът бил изправен пред съда, като магистратите му определили условна присъда от три месеца с две години изпитателен срок. Част от наказанието е обществено порицание, както и покриване на разноските по делото.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar