Установен е мъжът, който изблъска участничка по време на маратона в София, съобщават организаторите на събитието. Маратонът, в който участие взеха близо 3 000 професионални атлети и аматьори, се проведе в неделя. При старта на дисциплината от 10 км един от състезателите изблъска с рамо състезателка от Сърбия. Тя падна на земята и събори и друг участник. При падането Оливера Йевтич получава хематом и охлузване по краката.

„Не мога да повярвам, че това се случи. София винаги е била център на атлетиката, участвала съм на Олимпиада, европейски и световни първенства и сега вместо да се радвам на бягането си, говоря за този неприятен инцидент“, коментира Оливера Йевтич.

Организаторите съобщиха, че участникът, изблъскал Оливера Йевтич, е идентифициран. Казва се Боян Вачев и е 27-годишен. Все още се издирва.

„Уведомихме всички организатори на бягания този човек да не бъде допускан в лекоатлетически състезания. Самият спорт не е агресивен. Няма мотивировка, която да предполага, че такова деяние ще се случи“, заяви Анатоли Илиев, организатор на Софийския маратон.

Подадена е жалба за случилото се в столичното 1-во районно. По случая е сезиран с писмо министърът на вътрешните работи. Копие на писмото е изпратено и до министъра на младежта и спорта.

Софийската районна прокуратура се самосезирала по случая. Възложена е проверка, в хода на която ще се установи налице ли са достатъчно данни за извършено престъпление от общ характер и по кой текст от Наказателния кодекс.

В социалните мрежи се появи информация, че мъжът не за пръв път се държи агресивно по време на бягане. А за дългогодишната история на Софийския маратон това е първият подобен инцидент.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar