Наказание- „лишаване от свобода“ за срок от 3 месеца, изпълнението на което се отлага за изпитателен срок от 3 години, постанови РС- Кюстендил по отношение на Благовест А. / на 22 години“ от Кюстендил, за управление на МПС с неистински официален документ.

Подсъдимият се призна за виновен в това, че на 23.03.2019 година, на ул. Цар Освободител“ в Кюстендил, при извършена полицейска проверка във връзка с управление на МПС, съзнателно е представил пред служители на сектор „Пътна полиция“ неистински официален документ- свидетелство за управление на МПС, на което е придадено вид, че е издадено на Благовест А. в Кралство Великобритания, като от него за самото му съставяне не може да се търси наказателна отговорност – престъпление по чл. 316, вр. чл. 308, ал.2, вр. ал.1 от НК, поради което при условията на чл. 55, ал.1, т.1 от НК, подсъдимият ще изтърпи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 3 месеца, изпълнението на което на основание чл. 66, ал.1 от НК се отлага за изпитателен срок от 3 години.

Съдът, под председателството на съдия Пламен Деянов одобри сключеното споразумение между прокуратурата и защитата на подсъдимия.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar