Племенникът на австралийския никелов магнат Клайв Палмър – Клайв Менсинк, който е издирван за разпити във връзка с колапса на компанията на чичо му, е открит в България, съобщиха австралийските медии.

Мистър Менсинк е бил издирен и проследен от репортери на News Corp Australia, които са го забелязали да излиза от киносалон в София със своята приятелка българка, която според theage.com.au и британския „Гардиън“ се казва Габриела Константинова.

През март миналата година Федералният съд в Австралия издаде две заповеди срещу Менсинк, но той не се е явил за разпит в Брисбейн. Според News Corp Australia е малко вероятно той да бъде екстрадиран, защото срещу него няма повдигнати обвинения. Медията е уведомила властите за местонахождението му.

Чичото на Менсинк е бил разпитан по случая и не е разпознал племенника си. На снимките си от преди година Менсинк изглежда различно – според Клайв Палмър, който е женен за българка, той няма никаква информация относно местонахождението на племенника си и не може да потвърди, че е в България. Относно снимката, направена от австралийските журналисти в София, той е убеден, че това е кадър, обработен с фотошоп и съответно е фалшив.

Магнатът също така отхвърля твърденията, че Менсинк е бил забелязан в имот на тъста на Палмър – бащата на съпругата му Анна, като подчертава, че тъстът и тъщата му живеят в Брисбейн, а не в София. „Моят тъст е бил тук с мен в Брисбейн през последните 12 месеца и изобщо няма никакъв имот в София или България“, казва магнатът.

На снимката, доколкото тя е истинска, мистър Менсинк, доколкото това е той, изглежда значително отслабнал и си е пуснал брада.

Менсинк е пропуснал да се върне в Австралия след като е трябвало да се яви пред съда във връзка с колапса на Куинслендския никелов завод със загуби от над 300 милиона долара. В резултат на това около 800 души останаха без работа.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar