Датски изобретател, обвинен в убийството на шведската журналистка Ким Вал, я е вързал, пребил и е извършил сексуално посегателство над нея, преди да я убие на борда на своята подводница. Това става ясно от съдебни документи за повдигнатите обвинения срещу Петер Мадсен, които бяха публикувани днес от датски медии, съобщава БТА. Мадсен бе обвинен в убийството на Ким Вал на 16 януари, но тогава подробности за обвиненията не се съобщаваха.

От разпространените днес документи става ясно, че Мадсен е планирал убийството, защото е донесъл трион, отверки и тръби, които е използвал, за да удря, намушква и да реже Вал още докато тя е била жива, казват прокурори по делото.

Точната причина за смъртта на журналистката все още не е установена, но прокурори предполагат, че тя е умряла от задушаване или от прерязване на гърлото, се посочва още в документите.

Мадсен вече призна, че е разчленил журналистката на подводницата си и е хвърлил частите от тялото й в морето, но отрича да я е убивал или да е злоупотребявал сексуално с нея. Процесът срещу него ще започне на 8 март. Присъдата се очаква на 25 април.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar