Обвинените за убийството на софийския бизнесмен Венцислав Маринов баща и син Севдалин и Марин Боюклиеви ненадейно поискаха да излязат на свобода. След като бяха задържани този март двамата предпочетоха, за по-сигурно, да бъдат под охрана в ареста, страхувайки се от отмъщение. Те са обвинени от окръжната прокуратура в Пловдив за жестокото убийство на бившия си партньор от София, за което ги грози затвор от по 10 до 20 години.

На 18 юни т.г. обвиняемите са поискали от Окръжния съд да промени мярката им за неотклонение „задържане под стража“ в по-лека. Магистратите не са уважили искането им и са ги оставили зад решетките. Това определение обаче не е било окончателно и е можело да бъде обжалвано пред апелативния съд, което не е било сторено до обедните часове на 29 юни т.г., съобщиха от пресслужбата на апелативния съд в Пловдив.

Зверството стана на 21 март т.г. в заведението на Боюклиеви в Нареченски бани, а трупът на жертвата им бил открит пет дни по-късно, натъпкан в бидон и захвърлен в река Чепеларска над село Косово. Причина за кървавото престъпление били неуредени финансови отношения. Две години по-рано софиянецът инвестирал над 50 000 лева в крайпътното им заведение. Парите обаче потънали, заведението така и не било ремонтирано, а бизнесменът от столицата не видял нито лев от инвестицията си.

На 21 март т.г. той отишъл в Нареченски бани и се срещнал със Севдалин и Марин в неработещата им кръчма. Преди да стане собственост на Боюклиеви, кръчмата била на тото милионера от Нареченски бани Румен с прякор Милионера, разказа тогава кметът на селото Васил Куртев. За Румен Милионера се носели слухове, че след като осребрил милиона от тотото, не се разбрал с авери, които започнали да му палят кръчмата. След последния пожар той се отървал от заведението, като го дал на Севдалин, който допреди тази сделка му бил работник. Севдалин и синът му Марин имали и друга кръчма в центъра на Нареченски бани, но според местните хора тя не била тяхна. Била дадена под наем на друг бизнесмен, а бащата и синът били при него на заплата. Когато обаче взели крайпътната кръчма на Румен Милионера, се сдружили с Венцислав Младенов, който налял пари в ремонта й. След това софиянецът започнал да се съмнява, че Севдалин и Марин са започнали да го крадат и инсталирал в крайпътната кръчма камера. Бащата и синът мислели, че камерата е бутафорна и не й обръщали внимание.

След като на 21 март софиянецът се срещнал с бащата и сина в „Механата на Милионера“, както местните знаели крайпътната кръчма, настанала кавга за парите. Кавгата бързо прераснала в ръкопашен бой, в който се включил Марин в защита на баща си. Венцислав бил повален на земята с удари по главата и след като изпаднал в безпомощно състояние, без видими признаци на живот, бащата и синът го хванали за краката и го издърпали в съседно помещение. Уж бутафорната камера заснела всичко до момента, в който Севдалин с Марин дърпали за краката все още живия Венцислав, за да го извлекат към съседна на общото помещение стаичка.

Там единият държал жертвата си за краката, докато другия го удрял по главата с твърд предмет. Според съдебно-медицинската експертиза софиянецът е починал от 3 черепно-мозъчни травми, едната от които била по-голяма в тила. Именно тя довела до настъпването на смъртта. След убийството Севдалин и Марин Боюклиеви се опитали да прикрият следите си напълно. Те първо овързали с найлонова торбичка главата на убития, като на шията я завързали с въже. След това завили тялото му в завеса от заведението и пак го овързали с въже. После опаковали мъртвеца пак в найлон, който отново завързали здраво с въже. Натъпкали го в голям бидон, който затворили с метален капак от шахта за тежест и отново всичко овързали с въже. Превозили бидона с трупа до пътя над село Косово и го захвърлили в река Чепеларска. Именно оттам на 26 март т.г. с помощта на водолази трупът бил изваден. Бащата и синът изгорили окървавените си дрехи, а подът в кръчмата почистили с кислол. Другите дрехи изпрали, а остатъците от материалите, с които опаковали тялото, изхвърлили.

До разплитането на убийството се стигнало, след като роднини на Венцислав Младенов се опитвали от 21 март да се свържат с него многократно, но мобилният му телефон бил изключен. Хората знаели, че това не е присъщо на Венци и се притеснили. Те подали сигнал в столичното 9-то РУП и мъжът бил обявен за общонационално издирване. Роднините имали информация, че Венцислав отишъл в Нареченски бани за среща със Севдалин Боюклиев. След като уведомили полицията за изчезването му, те отишли до кръчмата след селото и успели да намерят камерата. Тя била свалена от стената, където преди това Венци я инсталирал и захвърлена в помещение със строителни отпадъци. Роднините я открили, взели и закарали в София, където кодовете й били разчетени от специалист и записът бил свален. След като изгледали видеото, те подали сигнал в полицията, откъдето започнали да разследват евентуално убийство. От видеокадрите ясно се виждало и чувало как Венцислав и Севдалин се сбиват, как се намесвал синът Марин и как после безжизненият човек бива влачен за краката до съседната стая. Бащата и синът не подозирали, че камерата е записвала и не знаели, че голяма част от престъплението им е било документирано с картина и звук.

При проведен следствен експеримент на местопрестъплението на 27 март синът Марин е признал пред разследващите как са убили софиянеца и какво са направили, за да скрият следите си и трупа. Разследването на жестокото убийство е със срок до 9 юли, който може да бъде удължен.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar