Съдът остави в ареста 66-годишния Криштоф Марек, обвинен за убийството на петима души, между които и трима българи. Тежкото престъпление беше извършено в събота в Чикаго. Вижте повече подробности от сънародничката ни Елена Цанева, която е журналист и живее в американския град.

Убиецът се е явил в съда за определяне на гаранция, като за сега съдът е решил той да остане за постоянно в ареста. Детективите са открили в дома му странни бележки на полски език с текстове „без милост“, „помни какво са направили срещу теб“, „вие или ти трябва да платите за това“, обясни Цанева.

Полският гражданин Криштоф Марек, не е плащал данъци, не е плащал наем за жилището си. Преди два месеца в сградата е идвала и полиция, защото той е ударил сина на една от убитите жени, като не се посочва коя, допълни още българката.

След новината за убийството на трима българи, нашата общност в Чикаго стартира кампания за набиране на средства, за да може телата на жертвите да бъдат докарани в родината. Около 50 000 долара са необходими за това, като в момента са набрани около 47 000 долара.

Елена Цанева, журналист: Парите бяха събрани само за 48 часа и аз съм убедена, че останалите 3000 долара може би ще бъдат събрани до утре сутринта. Аз живея тук от 27 години и никога не съм виждала българите тук толкова обединени и толкова заедно. Дано за напред това да се случва по хубави поводи.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar