Президентът на САЩ Доналд Тръмп разкритикува остро търсачката на американския технологичен гигант Google, която показвала само „фалшиви новини“, включително „фалшивите CNN“.

Американският държавен глава също така обвини Google в „потискане“ на гласовете на Републиканската партия и контролиране на съдържанието.

„Резултатите от търсенето на Google за „новини за Тръмп“ показват само и единствено гледането/информациите на фалшиви новинарски медии. С други думи, те са я МАНИПУЛИРАЛИ, за мен и за други, така че почти всички истории и новини са ЛОШИ. Фалшивите CNN са известни. Републикански/консервативни и честни медии са изключени. Незаконно? 96 процента от резултатите за „новини за Тръмп“ са от левичарски национални медии, много опасно. Google и други потискат гласовете на консерваторите и укриват информация и новини, които са добри. Те контролират това, което можем и което не можем да видим. Това е много сериозно положение – ще се занимаем с това!“, написа Тръмп.

Google остро отхвърли обвиненията на американския президент Доналд Тръмп.

„Търсенията не се използват, за да наложат политическа идеология и ние не влияем на резултатите, така че да съвпадат с някаква политическа идеология“, заяви говорител на Google чрез имейл, който беше изпратен, след като Тръмп отправи обвинението си към онлайн гиганта.

„Всяка година ние правим хиляди подобрения на нашите алгоритми, за да сме сигурни, че предоставяме висококачествено съдържание на нашите потребители. Ние продължаваме да работим, за да подобрим търсачката ни и никога няма да оценяваме резултатите от търсенето, така че да манипулираме политическите настроения“, пише още в изявлението на компанията.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar