Тръгва делото срещу Северин Красимиров за убийството на Виктория Маринова от началото на октомври 2018 година. За понеделник от 10 ч. е насрочено разпоредително заседание в Окръжен съд – Русе.

Северин Красимиров се очаква, че ще поиска съкратено съдебно производство. Още преди повече от две седмици се разбра, че защитата му вече е депозирала искане в деловодството на Окръжния съд в Русе делото да се гледа по реда на глава 27 от НПК. При тази процедура обвиняемият признава вината си и не може да му бъде наложено наказание доживотен затвор без право на замяна. На 22 април ще се проведе разпоредително заседание, на което съдът ще прецени дали да уважи искането на защитата на Красимиров.

Прокуратурата даде на съд Северин Красимиров за убийството на Виктория Маринова на 19 март.Обвинителният акт е за блудствени действия, изнасилване и умишлено убийство по особено мъчителен за жертвата начин и с особена жестокост. По време на досъдебното производство, продължило 5 месеца, са разпитани повече от 30 свидетели и са направени над 15 експертизи.

Разследването недвусмислено е показало, че става дума за чист криминален случай, със сексуален мотив за извършване на престъплението, който няма нищо общо с професионалната реализация на Виктория Маринова. Според психиатричната експертиза, Северин има лека степен на умствено изоставане, но не и психично разстройство, което означава, че разбира постъпките си и може да носи наказателна отговорност. По делото няма други обвиняеми лица освен него.

Той бе заловен в Германия няколко дни след убийството и екстрадиран в България. На 19 октомври Окръжният съд в Русе го остави за постоянно в ареста. При гледането на мярката му, Красимиров заяви: „Виновен съм, ако присъдата е доживотен затвор – ще го лежа“.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar