Руската тенисистка Яна Сизикова ще заведе дело срещу френската прокуратура за уронване на престижа след ареста си по време на „Ролан Гарос“. 26-годишната Сизикова бе задържана за 24 часа в рамките на разследване с цел на установи дали е имало уговаряне с цел залози на мач на двойки от миналогодишната надпревара.

Местната полиция претърси щателно и хотелската й стая, но не откри улики, които насочват ктъм връзка с престъпен синдикат за уговаряне на резултати. В крайна сметка рускинята бе освободена без да й бъде предявено обвнинение, а адвокатът й обяви, че тя ще предприеме съдебни действия срещу прокурорите, разпоредили ареста.

А турнирът ще има нова шампионка при жените, след като миналогодишната Ига Швьонтек отпадна на четвъртфиналите. Полякинята отстъпи с 4:6, 4:6 на Мария Сакари, която продължи гръцкия празник на парижкия клей ден след като сънародникът й Стефанос Циципас взе чиста победа над ?2 в света Даниил Медведев (Русия) по пътя към полуфиналите.

„Страхотно е като сбъдната мечта, но има още много от турнира – заяви 25-годишната гъркиня. – Тази сутрин си казах, че мачът е много важен, но освен това трябва да се насладя на този върхов момент в кариерата си досега. Надявам се да не се прибирам скоро вкъщи.“

Тя ще си оспорва мястото на финала с Барбора Крейчикова, която надигра със 7:6 (6), 6:3 американското дете-чудо Коко Гоф. С това чехкинята изравни най-доброто постижение на „Ролан Гарос“ на свой идол и ментор на корта – покойната Яна Новотна.

„В началото на всеки мач си мисля за нея и съм тъжна, че тя не може да бе види сега“, призна Крейчикова.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar