Ако не съм предложила пари на Радостин Василев, тогава какво се търси? Какво съм предложила? 500к! Защо казва, че не съм му предложила пари?

    Исковете към Тошко Йорданов са готови, казва юристката

    Самият Радостин Василев каза, че не съм му предлагала пари, каза Татяна Дончева пред „Говори сега“ по БНТ.

    Ще си търся правата в съда, аз съм водила разговори с десетина души от ИТН и те не признават, че съм говорила с тях, да не говорим за предлагане на пари. Василев сам каза, че не съм му предложила пари, какво е 500к? Не знам дали въобще съм писала, не помня дали съм си драскала на листче, понякога си драскам, понякога не. Той самият каза, че не съм предлагала, какъв по-убедителен източник от самия източника? Защо Тошко Йорданов твърди обратното? Защо Виктория Василева иска да давам обяснения откъде са парите, какви пари? Тези хора говорят ли си помежду си?

    Ако не съм му предлагала пари, какво се търси? Какво съм предложила? 500к било! Защо тогава казваш, че не съм предложила? Настоявай, но нямаш доказателства, защото това е набедяване и ще заведа дело. Исковете срещу Тошко Йорданов са готови за това, което направи в предаването си и в предаването на Петър Волгин.

    Тя посочи, че е разговаряла с десетина души, които са й се видели смислени, с лидерски качества, но реакциите им по скандала показали, че изпълняват разпореждания.

    „Попитах ги: Искате ли да има правителство, вие като личност? Как си представяте да стане? Това става само с разговори, но без тях няма как да стане правителство, само така може да ги убедите, че полза ще има държавата, ИТН, парламентарната й група“, посочи Дончева.

    На въпрос разговаряла ли е със Слави Трифонов, тя каза, че тези които са се видели с него – Мая Манолова и Христо Иванов той ги е злепоставил.

    Лидерът е казал, че няма да прави правителство, безумна позиция от гледна точка на държавата и на ИТН, това е народът да ви даде властта и вие да се подиграете с всичко това, ако вие сте депутат на ИТН, няма ли да се запитате каква полза има партията?

    На въпрос каква е целта на Трифонов, Дончева каза, че целият му замисъл бил деструктивен за политическата система.

    „Ако видите въпросите от референдума и до какво могат да доведат, ако проследите неговата роля в интронизирането на Борисов, ще разберете, че не е от вчера ползван за сериозни политически цели – посочи Дончева. – Използва се за разчистване на терена, с торпилиране на политическата система. Ако вие направите 120 души парламент, 30-40 души са постижими, вие получавате контрол, което многопартийната система не го позволява.“

    Аз настоявам за закриване на специализираното правосъдие, защото конституцията го забранява и защото е за смазване на хора, допълни Дончева.

    На въпрос защо председателят на парламента Ива Митева твърди, че е интригантка, Дончева каза, че са спрели да си говорят, когато Митева е изправила държавата пред конституционна криза.

    „Направи това под диктовката на Тошко Йорданов – обясни Дончева. – Аз съм била интригантка, защото съм й предложила човек за „Човешки ресурси“. Това станало, когато Дончева установила, че не е ясно кой в коя стая ще бъде и че Митева трябва да се погрижи и за някои битови неща в Народното събрание.

    „Ако е толкова сръчна, да движи това, но на тази световна среща на парламентаристи тя изпрати нас, вместо да изнесе реч, да направи международни контакти, много показателно е за нивото на човека“, коментира Дончева.

    На въпрос готова ли е да се включи към новия проекта на Кирил Петков и Асен Василев, Дончева прекъсна разговора.

    Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

    Коментирайте

    avatar