Пловдивският районен съд освободи в четвъртък от ареста 21-годишната таньорка Габриела Медарова, която през уикенда помете с джип БМВ Х5 10 паркирани коли, след което даде положително проби за алкохол и марихуана.

Магистратите ѝ определиха парична гаранция от 20 000 лв., въпреки че прокуратурата настояваше младата жена да остане за постоянно зад решетките.

„Никога повече няма да се кача на кола, дори да ми върнат книжката“, заяви пред съда Медарова и обясни, че преди инцидента е пила водка, защото работодателят на ѝ е платил, а дори ѝ е наложил глоба от 100 лв. и тя останала без „пукната стотинка в джоба си“.

Прокуратурата пледира за постоянния арест на танцьорката, защото можела да се укрие или да извърши друго престъпление. Освен това изтъкна пред съда, че първоначално тя е направила опит да прехвърли вината върху майка си, като е излъгала, че именно тя е управлявала автомобила. Майка ѝ обаче отказала да лъжесвидетелства и отрекла.

По отношение на консумираната от нея марихуана, Медарова заявила пред разследващите, че е изпушила една цигара едва след катастрофата, но това твърдение било опровергано от разпитани след това свидетели. Прокурорът допълни и, че наскоро тя имала наложена глоба за неправилно паркиране.

Защитникът на обвиняемата адвокат Орлин Търновалийски призова съда да се абстрахира от високия обществен интерес и да определи мярката за неотклонение справедливо, а не като своеобразно наказания.

Извън съдебната зала родителите на Медарова определиха постъпката ѝ като глупава. По думите на майка ѝ тя отказала да поеме вината за случилото се, за да си вземе урок дъщеря ѝ. Адвокат Търновалийски пък уточни, че ще обмислят дали да обжалват размера на гаранцията.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar