Софийска районна прокуратура внесе в съда обвинителен акт срещу обвиняемия Владимир К. за това, че нарушил правила и мерки издадени против разпространението на заразителна болест по хората, като отворил фитнес зала за посещения на различни лица по време на пандемия и извънредно положение.

На 13 март 2020 г. поради разрастване на епидемия от коронавирус (COVID-19), на територията на Република България е въведено извънредно положение и преустановено провеждането на всякакъв вид масови мероприятия, включително кина, театри, концерти, музеи, конференции, симпозиуми, спортни и СПА центрове, фитнес-зали. На 20 април в 07 РУ-СДВР бил получен сигнал, че въпреки въведените ограничителни мерки за подобен тип обекти, фитнес зала, находяща се в София, ж.к. „Младост“, работи и в нея има множество лица, които тренират, съобщиха от държавното бовинение.

На място били изпратени служители на 07 РУ-СДВР, които установили, че действително фитнес залата работи, а вътре има множество лица, които тренират. Там полицаите установили обвиняемият Владимир К. – управител и собственик на фитнес залата, който потвърдил, че обекта работи с клиенти.

Всички трениращи лица заявили, че били във фитнес залата, за да тренират и са заплатили за това. Също така лицата посочват, че това била единствената фитнес зала в гр. София, която знаели, че работи въпреки въведената забрана и противоепидемични мерки. Обвиняемият Владимир К. бил задържан и отведен в 07 РУ-СДВР.

По случая било образувано досъдебно производство, спрямо Владимир К. била взета мярка за неотклонение „Парична гаранция“ в размер на 10 000 лева. Предстои делото срещу него да продължи в съда.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar