Започва съдебният процес срещу 27-годишния Светослав Йорданов от пазарджишкия кв. „Изток“, обвинен за смъртта на 2-годишния си доведен син. Според прокуратурата мъжът е убил умишлено и с особена жестокост беззащитното дете. Първото заседание от процеса е днес от 9,30 часа.

Зловещата история се разиграва на 23 ноември 2017 година на ул. „Рила“ в дома на подсъдимия, сочат събрани от прокуратурата данни. Майката на момченцето и негова приятелка Мариана от село Триводици често оставяла детето си на приятеля си, докато тя проституирала. Този ден обаче то плачело, а пастрокът се опитал да го „утеши“ с няколко шамара, после го блъснал го в спалнята и го заналагал с юмруци, а то издъхнало. При аутопсията са открити черепно-мозъчна, коремна и гръдна травми, следи от побои по ръцете и краката.

4 дни след престъплението Йорданов получи постоянна мярка „задържане под стража“. Пред съда заяви, че е невинен и че е подписал неща, които не били верни, защото го били и държали без вода по време на разпита. Разказа, че преди фаталния ден момченцето било при истинския си баща. Той обаче не признавал, че то е негово и го захвърлил в канал. Оттам го взело майката и се преместила да живее при новия си приятел.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar