Престъпник, извършил редица престъпления, ще бъде съден и за използване на фалшива лична карта. 56-годишният мъж с инициали П.П. в момента е в затвора, където изтърпява наказание по присъди за извършен грабеж и присвояване на пари от лафката на затвора в Стара Загора, съобщих от прокуратурата в Харманли.

Той е бил обявен за общодържавно издирване, заловен е на 3 юни м.г. когато използвал неистинска лична карта. За самото съставяне на документа не може да се търси наказателна отговорност, уточняват от прокуратурата.

По делото е установено, че обвиняемият бил обявен за общодържавно издирване във връзка с извършено от него престъпление, била е издадена Европейска заповед за арест. На 19 април 2019 г., П.П. бил установен и задържан от полицейските органи в Ксанти, Република Гърция. На 3 юни 2019 г., при предаването му на българските власти на ГКПП – Кулата – Промахон, полицейските служители установили, че обвиняемият е представил и ползвал неистинска лична карта. Той е бил задържан. Установено е, че П.П. се снабдил с фалшивия документ от неустановено по делото лице в Пловдив.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar