Собственик на нощни клубове в Бургас, обвинен за смъртта на 79-годишна рускиня, загинала при пътен инцидент край Тънково, ще бъде изправен утре пред Окръжния съд. Информацията съобщават от преслужбата на магистратурата. Подсъдимият е бизнесменът Веселин Балев.

Според обвинението, на 4 юни 2015 г. Балев шофирал „Мерцедес“ с немска регистрация по пътя от Бургас за Варна, когато пред комплекс „Съни Дей-3“ по непредпазливост блъснал възрастна руска туристка. Жертвата- Тамара Тарасова пристигнала в България три дни по-рано. Отседнала била в същия комплекс.

Към 21.30 часа във фаталната вечер пресичала пътното платно, когато била ударена от мерцедеса. От прокуратурата посочват, че бизнесменът управлявал лекия автомобил на прав участък със скорост от 91 км/ч., при максимално допустима в района 60 км/ч. Балев не е неуспял да спре навреме, тъй като се движел с превишена скорост. При удара възрастната жена получила травма несъвместима с живота и издъхнала.

Припомняме, че името на Балев се появи и като свидетел в разследването за убийството на Андрей Луканов. В една от фирмите си „Салгир“ ООД- за търговия на едро с млечни продукти,растителни мазнини и др., регистрирана през 1997 г., Балев е съдружник с Алексей Кичатов и Юрий Кутепкин, които бяха обвиняеми по процеса „Луканов“.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar