Съдът остави в ареста телефонните измамници, екстрадирани от Румъния, предаде „Нова“. Мотивът е, че има достатъчно събрани доказателства срещу тях. Според съдията, има реална опасност задържаните да се укрият или извършат ново престъпление. Те са безработни, с основно образование и криминално минало.

Специализираната прокуратура поиска по-рано налагане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо петимата телефонни измамници, екстрадирани от Румъния.

Припомняме, мъжете бяха задържани в северната ни съседка на 18 април с Европейска заповед за арест по обвинение за участие в организирана престъпна група за телефонни измами.

Преди дни те бяха предадени на българските власти, бяха им повдигнати обвинения и им бе и прокурорско задържане до 72 часа.

Те са част от една от най-големите организирани престъпни групи, занимавала се с телефонни измами. Групировката беше неутрализирана в хода на предприети действия на територията на София, Велико Търново и Румъния.

Останалите петима участници в престъпната група бяха задържани в София и в Горна Оряховица. Те са в следствения арест, след като Специализираният наказателен съд и Апелативният специализиран наказателен съд им определиха най-тежката мярка за неотклонение.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar