Двама от тримата полицаи, задържани за продажба на луксозни крадени коли от Германия, остават ареста. Това реши Специализираният наказателен съд.

Под стража остават високопоставеният служител на КАТ-Габрово Мирослав Стефанов и Живко Нягулов. Съпругата на Нягулов – Стефка Нейкова обаче е под домашен арест, за да може да се грижи за двете им общи деца.

За всички обаче съдът прецени, че на този етап има достатъчно доказателства, че са част от схема за продажба на коли под наем от Германия. Надлежно регистрирани в България от служителя Стефанов и после продавани на заможни българи. Колите от Германия били наемани от финансово зависими нашенци, които получавали по 300-400 лева, за да ги наемат, с добре изглеждащи, но фалшиви данъчни досиета. Фирмите за отдаване под наем пък после ги обявявали за откраднати и получавали застраховката.

Схемата е действала безпроблемно от 2016 г. като тепърва ще стане ясно дали Мирослав Стефанов е имал помощници в КАТ-Габрово, каквито съмнения изразиха по-рано днес от специализираната прокуратура.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar