Заради медицинска експертиза Специализираният наказателен съд за втори път отложи решението си да пусне ли от ареста певицата ЛиЛана – Лиляна Деянова. Въпреки че медицинската експертиза беше готова, дело нямаше. Причината е, че вещото лице, което трябва да обясни какво следва от тази експертиза, ключова за решението на съда дали да промени мярката за неотклонение, не се явява. Решението се отлага за четвъртък.

Според адвоката на ЛиЛана Николай Хаджигенов няма еднозначен отговор съвместими ли са гръбначните проблеми на певицата със следствения арест, но за да вземе съдът решение, трябва да се яви и вещото лице.

„Това е изтезание, държат я като заложница. Ако я пуснат няма с какво да държат Божков“ – това каза в предаването“ 12+4″ по „Хоризонт“ адвокатът на ЛиЛана Николай Хаджигенов.

„Затова мотивите на съда са безобразни всеки път. Това не трябва да бъде оставено така. Един невинен човек гние в ареста без правна причина. Другото са политически причини и поръчки“.

„Очевидно влизат здрави хора в ареста, а на третия месец са за болница“, коментира още адвокатът. Той допълни, че е направен ядрено-магнитен резонанс на певицата заради гръбначни проблеми.

Певицата ЛиЛана е обвинена за участие в престъпна група за присвояване на средства от еврофондове. Това е ставало чрез контролирани от нея и съдружника ѝ Мартин Димитров фирми и в групата е включен и брат ѝ Александър Деянов.

Още по темата чуйте в звуковия файл.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar