Свидетели в униформа го оневиниха

Нямало доказателства

Синът на Каплата – Никола, е бил пуснат от ареста в събота. 21-годишният мъж беше задържан в Дупница на 3 юни, заради закана за убийство към шефа на мотоклуб „Неразделни братя“ Димитър Недев. Двамата се видели на площада в града и Капланов-младши му казал, че ще го ликвидира и поклатил заплашително глава.

След това направил същото при ареста му. Като свидетели били разпитани двамата униформени, които довели с патрулката Никола и те заявили, че са го наблюдавали и не са забелязали подобно нещо. Прокурор Емил Павлов поиска за Никола постоянна мярка „задържане под стража“, но дежурният съдия в Районен съд – Дупница реши, че няма доказателства за престъпление. Недев се оплака, че не излиза със семейството си, защото се страхува.

Бащата на Никола – Васил Капланов – Каплата, който е бивш гард на Братя Галеви, е под домашен арест за закана за убийство срещу подалия сега жалба срещу сина Димитър Недев. Поводът бил коментар на шефа на мотоклуба заради изчезналия Янек Миланов, който бил видян за последно с Каплата, с когото имали стара вражда.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar