Съдът в Букурещ отхвърли жалбата на Андрю Тейт срещу 30-дневното удължаване на престоя му в затвор в Румъния по подозрение в изнасилване и трафик на хора, съобщава SkyNews.

Говорител на британския инфлуенсър, който нарича себе си „крал на токсичната мъжественост“, цитиран от телевизионния канал, заяви, че семейството е „разочаровано“ и че правният му екип „ще обжалва решението в рамките на следващите 48 часа“.

На 21 февруари съдия от съда в Букурещ разпореди удължаване на срока на задържане с 30 дни за 36-годишния британски инфлуенсър и неговия брат Тристан Тейт. Това беше третият път, в който съдът поиска допълнителни 30 дни задържане за братята Тейт, които първоначално бяха задържани за 24 часа на 29 декември миналата година. В съдебен документ, публикуван през януари, удължаването на присъдата се обосновава с риска братята да избягат.

Изслушването на Тристан Тейт е насрочено за тази сряда.

Според съдебна заповед, двойката е арестувана в Румъния по подозрение, че е ръководила мрежа за трафик на хора и е разследвана за две изнасилвания. Властите твърдят, че двамата са накарали жертвите да „вярват, че възнамеряват да сключат брак/съжителство“, докато са отвеждали жертвите в Румъния и по-късно са ги експлоатирали сексуално с физическо насилие и принуда.

Според съобщенията един от заподозрените е изнасилил една от жертвите в два отделни случая през март 2022 г. Най-малко 6 жертви са „сексуално експлоатирани от организираната престъпна група“.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar