Общинарите настояват за отстраняване на зам.-кмета

Сигнали за злоупотребите на бившия шеф на НДК са пратени и на АДФИ, ГД „Национална полиция“ и Министерство на културата

Боршош бе съден и оправдан

Сигнали за злоупотреби от столичния заместник-кмет Мирослав Боршош като изпълнителен директор на НДК изпратиха до главния прокурор Иван Гешев общински съветници от „Демократична България“ в София.

Яна Тодоранова, Михаил Паргов и Симеон Ставрев са подали сигнали и до Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ), ГД „Национална полиция“ и Министерството на културата за незаконосъобразни разходи от Боршош.

„Смятаме, че следва да бъде направена обективна и всестранна проверка за това дали Боршош е управлявал средствата на НДК по нецелесъобразен начин, дали е последвала вреда за дружеството“, се посочва в сигнала на тримата съветници.

По времето на Боршош броят на служителите на НДК достига близо 400 души (3 пъти повече от цялото Министерство на културата по същото време). За година НДК е докаран до практически фалит, допълват от партията.

В поредица публикации през 2017 г. „Труд“ разказа как Боршош е харчел пари, предоставени целево на НДК за подготовка на Българското председателство на Съвета на ЕС за лични нужди.

Бившият шеф на НДК бе съден за безстопанственост и за сключване на неизгодни сделки. Делото завърши с оправдателна присъда за Боршош в края на март тази година. Прокуратурата протестира решението на съда.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar