Полицията в Сърбия арестува футболния съдия Сърджан Обрадович след двубоя от местното първенство между „Спартак“ (Суботица) и „Раднички“ (Ниш). Домакините от Суботица спечелиха с 2:0, но реферът се забърка в скандал, след като отсъди много спорна дузпа в полза на „Спартак“.

По-късно местната полиция съобщи, че Обрадович е арестуван, след като е заподозрян в „извършване на криминално деяние чрез възползване от служебно положение“.

Съдията се защити, че е отсъдил наказанителния удар заради игра с ръка на футболисти на „Раднички“. Повторенията не доказаха подобно нещо, а другото обвинение към него е за подкрепа към домакините. Засега Обрадович остава в ареста за 48 часа, след което ще се яви пред съда.

Медиите в Сърбия твърдят, че Обрадович е собственик на букмейкърски пункт и бюро за обмяна на валута. Той е бил подложен на разпит с детектор на лъжата, който е отчел, че грешката му в двубоя не е случайна.

Припомня се още, че това не е първо провинение на съдията. През март 2017 г. той се забърка в скандал и по време на дербито между „Цървена звезда“ и „Партизан“. Тогава той зачете гол на „Звезда“, въпреки че топката излезе от пределите на терена. Двубоят завърши 1:1.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar